HØYGRAVID: Julia Navarro bærer barnet, men datteren Lorena er moren. Om noen uker føder Navarro sitt eget barnebarn. Foto: AP

Julia (58) skal føde sitt eget barnebarn

Julia Navarro gleder seg til å bli bestemor. Barnet skal hun føde selv.

  • Erlend Finstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Navarro, som bor i Utah og opprinnelig er fra Peru, er nå høygravid og bærer sin datters barn, skriver The Salt Lake Tribune.

- Som familie må vi hjelpe hverandre, sier den uselviske surrogatmoren til avisen.

- Aborterte tolv ganger

Datteren Lorena McKinnon sier hun og ektemannen begynte å tenke på å få et barn sammen for tre år siden.

Gravid tror hun at hun har vært hele tolv ganger, men å få barn skulle likevel vise seg å være vanskelig.

Etter å ha spontanabortert ved samtlige forsøk, oppsøkte til slutt ekteparet fødselsspesialister som foreslo prøverørsbehandling.

Når heller ikke dette fungerte sto paret igjen med to valg: Adopsjon eller surrogati.

Bestemor insisterte

SURROGATEN: Julia Navarro nølte ikke med å stille opp for datteren Lorena da hun trengte det som mest. FOTO: AP

Surrogati kunne kostet foreldrene fra Utah flere hundre tusen kroner. Et alternativ var å finne en frivillig surrogatmor - til halvparten av prisen.

Både en venninne og McKinnons søster var kandidater, men begge trakk seg. Det var da moren så sitt snitt til å berge både Lauras drøm om å få barn og hennes eget om å få barnebarn - ved å insistere på å bære frem barnet.

Etter en rekke fysiske tester ble 58-åringen vurdert som frisk nok av legene til å tåle en fødsel. Hun ble deretter gitt hormonsprøyter hver dag i tre måneder.

Fødte tvillinger

Dette blir ikke første gang noen er surrogatmor for sitt eget barnebarn. FoxNews skriver at en 53-åring fra Iowa fødte sine egne tvillingbarnebarn i fjor. Mens 49 år gamle Linda Sirois fra Maine hjalp sin egen datter på samme måte i 2012.

- Jeg så på dette som å være barnevakt, sa Sirois da VG snakket med henne etter fødselen.

Åtte måneder etter befruktningen beskriver Julia Navarro en graviditet uten kvalme eller andre ubehag, mens hun selv og resten av familien gleder seg til å ønske det nye tilskuddet i familien velkommen.

I begynnelsen av februar har hun termin for ei jente som allerede før hun er født har opplevd en reise helt utenom det vanlige.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder