Meldinger om at fire menn er varetektsfengslet etter Nice-angrep

Etter massedrapene i Nice natt til fredag, skal fire personer ha blitt anholdt av politiet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder blant annet BBC News og Skynews. Den franske avisen Le Figaro bekrefter det samme.

Tidligere er det meldt at gjerningsmannens fraseparerte kone også er tatt inn til avhør.

Det hersker fortsatt tvil rundt rapportene, men ifølge nyhetsbyrået AP bekrefter nå den franske påtalemyndigheten at opplysningene om at til sammen fem personer er i varetekt, stemmer.

Ifølge Skynews' kilder skal mennene ha vært i massedrapsmannen Mohamed Bouhlels omgangskrets, og pågripelsene skal ha skjedd i to forskjellige områder.

Den franske avisen Nice-Matin melder at én av mennene ble anholdt fredag, mens de tre andre ble anholdt lørdag morgen.

Fransk politi opplyser ifølge AFP at tre personer med sannsynlig tilknytning til gjerningsmannen ble pågrepet under en razzia i Nice lørdag.

Like etter at disse meldingene ble kjent, melder nyhetsbyrået AP at terrororganisasjonen IS tar på seg skylden for angrepet i Nice. Det er Amaq, et talerør for terrorgruppen, som siteres. Terrorgruppen har så langt vært stille etter angrepet, og Nice-angrepet ble ikke nevnt med ett ord i IS' uttalelser og publikasjoner fredag.

Bekreftet avhør i går

Under en presskonferanse fredag bekreftet statsadvokaten i Paris at ID-papirene som ble funnet i lastebilen tilhører Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Han bekreftet også at det er hans ekskone som er tatt inn til avhør.

Ifølge Le Figaro er hun én av de fem personene som er tatt inn til avhør av politiet, og at hun lørdag fremdeles er i politiets varetekt.

– Etterforskningen vil finne ut om han hadde noen medsammensvorne, og hvordan han fant våpnene han brukte og om han har noen link til terrororganisasjoner, sier François Molins.

Bakgrunn: Nasjonaldagen endte i blodbad

84 drept

Gjerningsmannen ble drept av politiet etter at han meide ned hundrevis av mennesker på strandpromenaden under feiringen av nasjonaldagen torsdag kveld. Bastille-dagen, Frankrikes nasjonaldag, fikk en fatal slutt da en lastebil kjørte inn i de feirende folkemengdene. Minst 84 mennesker ble drept i angrepet.

Den 31 år gamle mannen blir av naboer beskrevet som en stille og reservert mann, og som en ensom ulv uten noen synlig religiøs tilhørighet, ifølge nyhetsbyrået AP. Massedrapsmannens far sier til BBC at at sønnen slet med psykiske problemer.

Bakgrunnen for angrepet er fortsatt ukjent.

Bakgrunn: Les alt om angrepet i Nice

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder