Døde båtflyktninger funnet på tyrkiske strender

Tre barn er blant de 21 døde som er funnet på to strender i Tyrkia etter at en flyktningbåt sank på vei til Hellas.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Det opplyser tyrkisk politi. Nyhetsbyrået Dogan rapporterte tirsdag morgen at minst ni lik var funnet på en strand ved feriestedet Ayvalik, og at den tyrkiske kystvakten og politiet lette etter flere ofre for den foreløpig siste flyktningtragedien i Middelhavet.

Nyhetsbyrået har publisert bilder som viser likene av barn, fullt påkledd og med sko på beina. Ofrene ligger på stranden med redningsvester på.

Dette må du vite om flyktningkrisen.

Den tyrkiske kystvakten oppdaget de åtte likene på stranden i femtiden på morgenen. Tyrkisk politi opplyser tirsdag formiddag til nyhetsbyrået Reuters at likene av 21 migranter, deriblant tre barn, er funnet på to ulike steder langs Egeerkysten.

Husker du? Fotografiet av tre år gamle Alan Kurdi som ble funnet på en strand i Tyrkia vakte sterke reaksjoner internasjonalt.

Det skal ha vært totalt 22 mennesker om bord i båten som ifølge Dogan kantret i dårlig vær på vei fra Dikili i Izmir sørvest i Tyrkia til øya Lesvos i Hellas natt til tirsdag.

Flere hundre tusen migranter og flyktninger har det siste året lagt ut i skrøpelige båter fra Tyrkia med kurs for greske øyer. Flyktningstrømmen har fortsatt gjennom vinteren.

ETTERFORSKER: Tyrkisk politi på stranden ved en av dem som mistet livet etter at en flyktningbåt forliste på vei til Hellas. Foto: , Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder