Stoltenberg til VG Nett om Barack Obama: - Det er en imponerende mann

STATSMINISTERBOLIGEN (VG Nett) Jens Stoltenberg sov seg gjennom de mest spennende delene av valginnspurten i USA i natt. Men han så talen til Barack Obama i da tidlig og er dypt imponert.

  • Mads A. Andersen

Artikkelen er over 11 år gammel

- Jeg så litt på sendingene før jeg la meg i går, men først og fremst har jeg sett på i morges, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til VG Nett.

Se VGTV fra møtet med Stoltenberg her.

Tidligere denne uke flyttet han inn i statsministerboligen på Oslo vest bak slottet, og tidligere i dag møtte han pressen utenfor inngangsdøren i Inkognitogaten 18.

Etter å ha fordøyd morgenkaffen og Barack Obamas valgseier i USA, sa statsministeren følgende til VG Nett:

- Stemmer godt med Norge

- Dette er historisk. Jeg så talen Obama holdt... Det er en imponerende mann som har vunnet et valg og tatt en arbeidseier med et budskap om forandring, om optimisme og en tror på at det er mulig å forandre verden. Han har et budskap om rettferdighet som stemmer godt overens med den norske modellen, sier han.

- Hva lar du deg imponere mest av?

- Jeg lar meg imponere over en person som greier å formidle et budskap om optimisme, om forandring, om troen på at vi kan gjøre noe med alle de uløste problemene i vår tid. Han selv understreker at det vil bli krevende, sier Barack Obamas norske kollega til VG Nett.

Se VGTV:Obamas takketale her

Les videre under bildet!

FLYTTER INN I DET HVITE HUS: Barack og Michelle Obama flytter inn i Det hvite hus om et par måneder. De følges av storeforventninger. Her avbildet etter at Barack Obama holdt sin seierstale i Grant Park natt til onsdag norsk tid. Foto: AFP

USA-samarbeid uansett president

Statsminister Jens Stoltenberg er åpenbart fornøyd med at det nå blir demokratenes mann som får plass i førersetet for

FÅR VALP: Obamas datter Malia(4) og søsteren Sasha (7) ble lovet en ny valp av pappa når han nå tar familien med seg inn i det Hvite Hus. Foto:

stormakten på andre siden av Atlanterhavet. Har ønsker imidlertid ikke å kritisere den nåværende regjeringen med president George W. Bush i spissen.

Se VGTV:McCain gratulerer Obama

- Vi samarbeider godt uansett hvem som er amerikansk president. Men demokratene står for verdier og et politisk budskap som er nærmere den norske modellen. Sosial rettferdighet og sosial trygghet, og jeg ser frem til å samarbeide med Obama, sier Jens Stoltenberg til VG Nett.

Han er klar på at USAs nyvalgte president står overfor store innenrikspolitiske utfordringer.

- Han vet at det er en dyp og alvorlig finanskrise, at det er store uløste problemer i helsevesenet, sier Stoltenberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder