Familien til britisk IS-gissel bønnfaller terrorgruppen om kontakt

Søsteren til britiske John Cantlie, som holdes som gissel av terrorgruppen den Islamske Stat (IS), sier i en uttalelse at familien ønsker å gjennoppta dialogen med gisseltakerne.

  • Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Vi ber IS om å gjennoppta direkte kontakt, sier Jessica Cantlie i en videouttalelse publisert av BBC.

Den 43-år gamle frilansjournalisten John Cantlie figurerte som en nyhetsoppleser i en propagandavideo publisert av terrogruppen IS i september. Siden den gang har flere videoer med 43-åringen blitt publisert av den brutale terrororganisasjonen.

– Frustrerende

I uttalelsen fra Cantlies søster Jessica, som er gjort på vegne av søskenparets syke far Paul, sier Jessica Cantlie at det er feil at det ikke har blitt gjort forsøk på å kommunisere med IS.

I videoen utfordrer Jessica terrogruppen til å åpne kanaler hvor de tidligere har kommunisert, og gjennoppta dialogen.

– Dette er frustrerende for alle parter, inkludert de som prøver å hjelpe oss, sier hun i videoen.

– Tidligere hadde vi kontakt gjennom en kanal opprettet av dere. Men dette stoppet av årsaker som dere kjenner til best, sier Jessica Cantlie videre.

HOLDES FANGET: Den britiske frilansjournalisten John Cantlie har vært holdt i fangeskap siden 2012. I september var han deltakende i en propagandavideo laget av terrororganisasjonen IS. Foto:Ho,Afp

To briter IS-henrettet

Siden i sommer har en rekke utenlandske gisler blitt drept på brutalt vis av terrorgruppen. Henrettelsene av de amerikanske journalistene Steven Sotloff og James Foley, samt de britiske hjelpearbeiderne David Haines og Alan Henning, har blitt offentliggjort i propagandavideoer laget av terrororganisasjonen.

Jessica Cantlie sier at i likhet med familiene til de drepte britiske hjelpearbeiderne har deres anstrengelser for å gjenoppta dialogen med gisseltakerne blitt ignorert.

– Vi utfordrer de som holder John fanget til å returnere til kanalene dere tidligere åpnet, hvor vi fortsetter å sende meldinger og avventer deres respons, slik at vi kan starte dialog i tråd med alles ønsker, sier hun.

John Cantlie har jobbet for en rekke medier som AFP og avisene The Sun og Sunday Times. Han ble først tatt til fange i Syria i 2012, men ble senere frigitt. Han ble nok en gang bortført i november 2012, og ble siden solgt til terrogruppen IS.

Det antas at flere titalls utlendinger, opp mot 50 personer, holdes som gisler i Syria og Irak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder