SLÅR TILBAKE: Snapchat lover endring og bedring etter lekkasjen der 4,6 millioner Snapchat-kontoer ble hacket. Foto: Getty Images

Snapchat lover å lansere sikrere app

Den amerikanske bildedelingstjenesten lover bedring etter at mer enn 4,6 millioner nordamerikanske Snapchat-brukere fikk spredt privat informasjon på nettet.

  • Daniel Ramberg

Artikkelen er over seks år gammel

Den uoffisielle nettsiden SnapchatDB ga onsdag åpen tilgang til detaljer om bildedelingstjenestens brukere og hvor de befant seg.
Dette skal ha blitt gjort ved å manipulere Snapchats Find Friends-funksjon, hvor brukere kan legge inn telefonnummere for å finne venner og bekjente.

Ifølge en uttalelse på selskapets hjemmeside skal den nye versjonen av appen tillate at brukere kan melde seg av denne tjeneste. Snapchat mener at dette vil stoppe fremtidig misbruk av funksjonen.

Bagatelliserte trusselen

Brukerlekkasjen oppsto mindre enn en uke etter at Snapchat mottok bekymringsmeldingern fra forskningsgruppen Gibson Security - som også hadde advart selskapet i august. Snapchat valgte da å bagatellisere trusselen mot brukernes personvern, men har altså lovet endringer.

SnapchatDB uttalte tidligere i uken at målet med spredningen var å legge press på det fortsatt unge firmaet:

- Motivasjonen vår for dette var å gjøre folk oppmerksomme på dette problemet og legge press på Snapchat for å få bedriften i orden. Det er forståelig at de som nyetablerte har begrensede ressurser, men sikkerhet burde ikke være et sekundært mål, uttaler SnapchatDB.

Hele uttalelsen fra SnapchatDB kan leses HER.

Bud på 18 milliarder

Omkring 200 millioner bilder deles hver dag på Snapchat, og firmaet hadde en estimert verdi på 4,7 milliarder kroner i juli 2013.

Tall fra Ipsos MMI viser at 432 000 nordmenn hadde en Snapchat-profil i mai 2013. I USA skal tallet være så høyt som 20 millioner. I november takket gründerne bak Snapchat nei til et bud på over 18 milliarder kroner fra Facebook - til tross for at selskapet ennå ikke har tjent en eneste dollar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder