RASERI: Drapet på 16 år gamle Mohammed Abu Khudair (innfelt) har skapt sterke reaksjoner blant palestinere. Her kaster en mann stein mot politiet under opptøyene i Jerusalem fredag. Foto:REUTERS,

Flere pågrepet for drapet på Mohammed (16)

Politikilder til AFP: Trolig medlemmer av ekstrem jødisk gruppe

Israelsk politi mistenker at gjerningspersonene drepte palestinske Mohammed Abu Khudair (16) på grunn av hans nasjonalitet, melder flere medier.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ifølge politiet står de overfor et «dramatisk gjennombrudd» i etterforskningen av drapet på den 16 år gamle gutten.

Identiteten til de arresterte er foreløpig ikke kjent, men en politikilde sier til Al Jazeera at minst to av dem er kjente høyrekstremister.

– De som er arrestert er tilsynelatende medlemmer av en ekstrem jødisk gruppe, sier en israelsk tjenestemann, som ikke vil navngis, til nyhetsbyrået AFP.

- Nasjonalistisk motiv

Mohammed Abu Khudair ble onsdag bortført utenfor hjemmet sitt i Shuafat i Øst-Jerusalem. Få timer senere ble han funnet drept i et skogholt i Vest-Jerusalem. Ifølge obduksjonsrapporten ble gutten brent levende etter å ha blitt utsatt for vold.

Drapet skjedde to dager etter at tre israelske tenåringsgutter ble funnet drept på Vestbredden mandag. Mange palestinere tror drapet på Khudair var et hevndrap av begått av jødiske ekstremister.

Søndag bekrefter en anonym, israelsk tjenestemann overfor AP at etterforskerne har konkludert med at gjerningspersonene hadde et «nasjonalistisk» motiv. Til BBC sier politiet at gutten ble drept på grunn av hans nasjonalitet.

- Hva er poenget?

16-åringens mor sier at hun er glad for arrestasjonene, men gjør det samtidig klart at hun har liten tillit til det israelske rettssystemet:

I SORG: Mohammed Abu Khudairs mor, Suha, viser frem et bilde av sin sønn i hennes hjem i Shuafat 2. juli. Foto:Ammar Awad,Reuters

- Jeg får ikke fred i hjertet mitt selv om de finner dem som drepte sønnen min. De komme bare til å stille dem spørsmål, for så å la dem gå. Hva er poenget?, sier hun til AP.

Drapet har ført til voldelige protester flere steder i Israel denne uken. Begravelsen for den palestinske gutten fredag ble fulgt av opptøyer og sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Natt til søndag arresterte israelsk politi over tretti personer, skriver NTB.

Tidligere søndag meldte den israelske avisen Times of Israel at en mann er pågrepet, mistenkt for medvirkning til drapet på de israelske tenåringene.

Samtidig ble Mohammed Abu Khudairs fetter løslatt etter at han tidligere denne uken ble arrestert og angivelig banket opp av israelsk politi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder