FIKK LIVSTID:  Joyce Hardin Garrar blir her ført tilbake til Etowah County Detention Center der hun har sittet varetekstfengslet.

FIKK LIVSTID: Joyce Hardin Garrar blir her ført tilbake til Etowah County Detention Center der hun har sittet varetekstfengslet. Foto:Eric T. Wright,Ap

Bestemoren tvang Savannah (9) til å løpe til hun kollapset og døde  - dømt til livstid

Overvåkningsvideo: «Hun skal få løpe til jeg ber henne om å stoppe»

Aktor i retten: –En sersjant fra helvete

Joyce Hardin Garrard er dømt til livstid i fengsel for å ha tvunget sitt ni år gamle barnebarn til å løpe i flere timer, slik at hun til slutt kollapset og døde som følge av dehydrering i 2012.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Årsaken var ifølge dommen at bestemoren fra den amerikanske delstaten Albama ville straffe niåringen for at hun hadde løyet om godteri, melder nyhetsbyrået AP.

Juryen valgte med syv mot fem stemmer å dømme Garrard til livstid i fengsel uten prøveløslatelse, fremfor dødsstraff.

Under rettssaken forklarte den dømte at dersom hun kunne ønske seg hva som helst, ville hun valgt å få barnebarnet Savannah tilbake.

DØD: Ni år gamle Savannah Hardin ble ifølge dommen drept av sin bestemor i 2012. Foto:,Ap

Bestemoren nektet for at hun mente å gjøre niåringen noe vondt, og i avhør har hun forklart at den vesle jenta ønsket å løpe fordi hun ville trene for å bli raskere etter at hun kom på annenplass i et løp ved skolen hun gikk på.

Aktoratet var av en annen oppfatning og beskrev Garrard som en kvinne som ble så rasende at hun tvang jenta til å løpe til hun falt om. Blant karakteristikkene fra aktor var «en sersjant fra helvete».

Rettsmedisinere som vitnet i saken forklarte at lille Savannah kollapset og kastet opp utenfor sitt hjem etter å ha løpt og båret pinner hele ettermiddagen.

Flere dager senere døde hun på sykehus etter at legene koblet henne fra maskinene som holdt henne i live. Ifølge obduksjonen var niåringen sterkt dehydrert og tilstanden hennes ble sammenlignet med den hos en idrettsutøver som løper et maraton uten å drikke vann.

Blant bevisene som ble lagt frem i retten var en overvåkningsvideo fra en skolebuss. I videoen snakker Garrard med bussjåføren om at barnbarnet skal ha stjålet godteri.

«Hun skal få løpe til jeg ber henne om å stoppe», sier Garrard til busssjåføren, ifølge AP.

Utenfor retten uttrykte den dømtes ektemann Johnny Garrard sterk fortvilelse etter at kona ble dømt.

– Det er galt. Det er helt galt. Jeg vet hva som skjedde den dagen. Og det de sier skjedde, skjedde ikke. Alt er helt galt, sa han til pressen.

Savannahs stemor, Jessica Mae Hardin, er også siktet for drap. Rettsaken mot henne kommer opp på et senere tidspunkt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder