SORG: En kvinne bryter ut i gråt, etter at indonesiske myndigheter tirsdag morgen bekreftet at de har funnet gjenstander som tilhører AirAsia-flyet i Javasjøen. Foto:Manan Vatsyayana,Afp

Disse var om bord på ulykkesflyet

162 mennesker var om bord på AirAsia-flyet da det styrtet i Javasjøen. Nå stålsetter de pårørende seg på at de trolig aldri vil få se sine familiemedlemmer igjen.

  • Camilla Bergland
  • Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tirsdag bekreftet indonesiske myndigheter at rester av flyvraket var funnet i Javasjøen. Onsdag morgen er totalt syv omkomne hentet opp fra sjøen, deriblant en mann som hadde på seg redningsvest da han ble funnet, melder Wall Street Journal.

I morgentimene bekrefter den indonesiske redningstjenesten, blant annet overfor CNN og CBS News, at et ferskt sonarbilde viser flyvraket på havbunnen, men det er foreløpig uklart om det er intakt eller i deler.

137 voksne, 17 barn og ett spedbarn var om bord da flyet krasjet 105 nautiske mil utenfor byen Pankalan Bun og rundt 10 kilometer fra hvor radiokontakten forsvant.

Familiemedlemmer og bekjente har dag og natt ventet på nyheter om sine kjære. Da bilder av de døde ble vist på indonesisk fjernsyn tirsdag forsvant håpet for mange pårørende, som knakk sammen i sorg.

DEN VONDE BESKJEDEN: Slektninger og bekjente av passasjerene som var om bord i AirAsia-flyet er innlosjert på et krisesenter på flyplassen i Surabaya. Tirsdag morgen fikk de beskjeden de fryktet: Flyet ble funnet i Javasjøen. Under den direktesendte TV-sendingen kom det også opp bilder av en død person i vannet. Foto:Trisnadi,Ap

Seksmannsfamilie savnet

Den to timer lange flyturen fra Indonesia til Singapore skulle bare være en liten, kort flytur, før familien Ardhi skulle feire starten på det nye året.

Familien på seks, bestående av Reggy Ardhi, Caroline Harwon Lioe, Marianne Claudia Ardhi, Michelle Clemency Ardhi og Jayden Cruz Ardhi kom seg aldri til Singapore, skriver CNN.

– Det er vanskelig å tro. Jeg håper de er trygge, men jeg vet ikke. Vi ber for dem, forteller Yulia Wang, rektoren ved skolen som tre av barna i familien gikk på.

Hun forteller videre at en av studentene forsøkte å sende en melding til Marianne, hvor hun ba henne slå på GPSen på telefonen slik at de kunne finne henne.

Det kom aldri noe svar.

Skulle gifte seg

Louise Sidharta var på vei til flyplassen for å plukke opp kjæresten sin Alain Oktavianus Siauw. De var nyforlovet, og hadde planer om å gifte seg.

Søndag kveld sto hun gråtkvalt foran journalistene og fortalte hvordan dette skulle være den siste turen til forloveden med hans egen familie før de giftet seg.

LES OGSÅ: Pilotdatterens innstendige bønn: – Pappa, kom hjem!

Så brorens navn på TV

BER FOR OFRENE: I Indonesia blir roser og bønner lagt på asfalten for de savnede menneskene som var om bord i AirAsia-flyet. Foto:Aman Rochman,Afp

Oei Endang Sulsilowati forsto først at hennes bror og hans familie på fire var blant de savnede da hun så navnet hans på TV.

Hun forteller at broren som oftest pleide å bruke et annet flyselskap. Derfor fryktet hun ikke at broren og hans familie bestående av hans kone og deres to barn skulle være en del av de savnende.

– Vi aner ikke hva vi skal gjøre. Vi venter bare på å høre siste nytt, sier hun, ifølge CNN.

Misjonærfamilie hylles

Den sørkoreanske misjonæren Park Seong Beom, hans kone og deres 11. måneder gamle baby var på vei til Singapore for å fornye visumene sine, skriver Channel News Asia.

Seong Beom hadde undervist i koreansk og data i Indonesia siden september. De fire foregående årene hadde paret vært misjonærer i Kambodsja.

– Han hadde gode lokale kontakter og hjalp fattige folk i nød, sier Kim Jong Heon, en talsperson for Park kirke i den sørkoreanske fiskelandsbyen Yeosu til Channel News Asia.

– Han tenkte alltid på å møte flere lokale og etter hvert å bli en prest, sier han videre.

Ringte hjem før hver flyging

Førstepilot Emmanuel Plesel (46) kommer fra den franske øyen Martinique og hadde jobbet for AirAsia de siste tre årene. Han skal alltid ha drømt å jobbe som flypilot, forteller hans mor, Rolande Plesel, ifølge Le Parisien.

Ifølge franske medier skal han ha studert i Paris. Han var også president for den franske pilotforeningen. I løpet av de tre årene som pilot for AirAsia Indonesia hadde Plesel tilbakelagt 2275 timer i luften.

Før hver flyging skal 46-åringen ha ringt hjem til familien på Martinique, skriver Le Parisien.

På søndag ringte ham dem via sin Ipad, og fikk se på familiens juledekorasjoner.

Skulle tatt et annet fly

Den britiske statsborgeren Choi Chi Man var om bord i flyet sammen med sin to år gamle datter Zoe. Han skulle i utgangspunktet reist med et tidligere fly, men måtte bytte flyging fordi det andre flyet var fullt.

Ifølge The Independent hadde Man nettopp fått seg jobb i Indonesia.

40 år gamle Astutik hadde jobbet som hushjelp i Singapore i årevis, men hadde reist tilbake til Indonesia for å delta i et bryllup, ifølge Channel News Asia.

En kvinnelig biologilærer er også blant de savnede, skriver CNN.

Erfaren pilot

AirAsia-piloten Iryanto hylles som en omtenksom og god mann av sine slektninger, og hans 22 år gamle datter Angela har på sosiale medier kommet med en innstendig bønn om at hennes far må komme hjem igjen.

Kaptein Iryanto var en veteran som har flydd rundt 20.000 timer i luften, hvor 6100 av timene var for AirAsia.

Tidligere var han pilot for det indonesiske luftforsvaret, men pensjonerte seg tidlig for å kunne fly kommersielle flyginger.

På fritiden var han medlem av en motorsykkelklubb. Han kone Rr. Widiya Putri, sa onsdag at hun ville vite hvor mannen hennes var.

– Som hans kone håper jeg at han vil komme tilbake i live. Barna trenger fortsatt en far, og jeg trenger fortsatt veiledning fra en ektemann.

– Han er en god ektemann i mine øyne, en trofast ektemann, en fantastisk ektemann. Jeg klarer ikke å liste opp alle hans gode kvaliteter, sa hun videre, ifølge CNN.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder