MATGLAD REKORD-KATT: Eier Jacqui West sier at 24 år gamle Poppy stort sett holder seg i ro innendørs på sine gamle dager, men at hun fortsatt elsker mat. Da verdensrekorden ble offisiell ble det hele feiret med en luksuskake laget av kattemat. Foto: SWNS

Poppy er verdens eldste katt

Poppy (24) er døv, blind og hektet på hurtigmat. Nå bekrefter Guinness Rekordbok at hun også er verdens eldste nålevende katt.

 • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over seks år gammel

Den firbeinte rekordholderen bor med familien West i byen Bournemouth i England. Familien har også fire andre katter, to kaniner og en hamster, men til Guinness offisielle nettsted forteller de at Poppy likevel er sjefen i huset - til tross for at hun hverken kan se eller høre.

- Poppy er definitivt sjefskatten i huset og hun er fortsatt ganske tøff. Hvis en av de andre kattene forsøker å spise maten hennes svarer hun ofte med å bite dem i øret, forteller eier Jacqui West til nettstedet.

West forteller at hun får mange spørsmål fra venner om hvordan Poppy har overlevd i det som tilsvarer 114 menneskeår.

- Hun holder seg sprek ved å gå rundt og i tillegg spiser hun mye. Hun spiser kjeks til frokost og hermetikkmat senere på dagen.

Liker hurtigmat

På grunn av alderen holder rekordkatten seg stort sett innendørs, men eieren forteller at hun fortsatt liker å skeie ut i matveien.

- Hun foretrekker hurtigmat. Noen ganger gir vi henne kylling fra KFC, fish and chips og en gang i blant også litt kebab.

Rekorden ble nylig offisiell etter at familien sendte inn en søknad til Guinness-kontoret. De etterforsket påstanden fra West-familien og konkluderte nylig med at Poppy virkelig er så gammel som hun er.

Rekordkatter

Inntil i fjor var det en 23 år gammel katt i den amerikanske delstaten Kansas som kunne kalle seg verdens eldste, men etter at rekordholderen Pinky døde ba Guinness katteeiere om å kontakte hvis de hadde en rekordgammel katt.

Verdens eldste katt noensinne het Creme Puff og bodde hos en stolt familie i delstaten Texas. Da den døde i 2005 var den 38 år og 3 dager gammel.

Det finnes også eksempler på norske katter som har levd langt forbi forventet levealder. I 2007 omtalte VG katten Tom, som trolig var minst 30 år gammel.

Guinness-sjefsredaktør Craig Glenday sier i en pressemelding at de har blitt kontaktet av katteiere verden over i forbindelse med katterekorden.

- Hvis det er noen som tror at katten deres kan slå dette, og at de kan bevise det, så må de gjerne kontakte oss, sier Glenday.

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Dyr

Flere artikler

 1. Scooter (30) er kåret til verdens eldste katt

 2. Her er verdens høyeste katt

 3. Åtte liv igjen: Booger (1) skutt med armbrøst

 4. Verdens eldste mann er død

 5. Katten Fat Boy reddet etter ni dager i strømmast

Fra andre aviser

 1. Partygirl og bakgårdsramp i 21 år

  Aftenposten
 2. Er katten din litt gretten? Slik lurer den deg.

  Aftenposten
 3. Hvem tyvlåner katten til Mona Grudt?

  Fædrelandsvennen
 4. – Folk er ikke vant til å ha hunder som kjæledyr

  Fædrelandsvennen
 5. Et av verdens mest kjente kjæledyr er død

  Bergens Tidende
 6. – Folk er ikke vant til å ha hunder som kjæledyr

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder