Flyktningkrisen: Balkan ber om hjelp fra EU

Serbia og Makedonia ber om europeisk handling for å takle flyktningkrisen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tysklands statsminister Angela Merkel og ledere fra Vest-Balkan samles i den østerrikske hovedstaden Wien torsdag. De skal prøve å finne ut hvordan de skal gripe an den største flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig.

EU har møtt økende kritikk for ikke å få på plass en løsning, og på grunn av mangel på en mer helhetlig europeisk respons har de forskjellige landene taklet migrantstrømmen på ulike måter.

BAKGRUNN: Tusenvis av flyktninger kjempet seg forbi makedonsk grensepoliti

Ungarn og Makedonia har satt opp piggtrådgjerder, og bruker tåregass for å holde dem ute av landet. Den tsjekkiske visestatsministeren Andreij Babis har bedt om at NATO-tropper lukker det grenseløse Schengen-området.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ber Makedonia og Serbia nå Europa om umiddelbar hjelp til å takle krisen.

– Krisen kommer til å vedvare med mindre vi finner en europeisk løsning på den, sier den makedonske utenriksministeren Nikola Poposki.

Hans serbiske kollega Ivica Dacic oppfordrer til en handlingsplan fra EU.

Se bildene fra grensen

Møtet med lederne fra Balkan-landene i vest kommer dagen etter at den tyske statsministeren Angela Merkel lovte nulltoleranse mot vold mot migrantene.

Vest-Balkan har blitt enn av hovedrutene for flyktninger og migranter inn til EU.

Flere enn 1.700 migranter ble samlet tirsdag i en leir i Miratovac i Serbia, i påvente av å kunne krysse grensen inn til Ungarn og videre til de velstående EU-landene som Tyskland og Sverige.

Tyskland er ventet å ta imot 800.000 flyktninger i år. Det er det største antallet i landets historie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder