BARE PÅ FACEBOOK: Den forsvunnede ektemannen var bare å finne på Facebook. - Han har ingen annen kjent adressse, heter det i kjennelsen fra New York-dommeren. Foto: Illustrasjonsfoto:Terje Bringedal,VG

Dommer åpner for skilsmisse via Facebook

Vi gifter oss på Facebook, døper barna våre, deler gleder og sorger. Nå har en amerikansk dommer åpnet for at man kan dele skilsmissen på Facebook også. Bokstavelig talt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

New York Daily News skriver at Manhattan-dommeren Matthew Cooper åpner for at en 26 år gammel kvinne kan oversende skilsmissepapirene til sin ektemann via Facebook rett og slett fordi han ikke har noen annen kjent gateadresse eller e-mail adresse.

«Et landemerke av en kjennelse», skriver avisen.

Betingelsen for at kvinnen fikk medhold i sitt krav om å dele skilsmissepapirene via Facebook, er at hennes advokat skal gjør det via hennes konto.

– Saksøkers advokat skal oversende papirene en gang i uken i tre uker og inntil saksøkte bekrefter å ha mottatt papirene, skriver dommer Cooper i sin kjennelse.

– Dette åpner for en ny praksis – og det tror jeg er nødvendig, sier kvinnens advokat til New York Daily News.

Saksøker og saksøkte er begge opprinnelig fra Ghana og giftet seg i en borgerlig seremoni i 2009, men ekteskapet gikk i oppløsning etter at mannen gikk tilbake på sitt løfte om en tradisjonell ghanesisk bryllupsseremoni etterpå. Ekteparet flyttet derfor aldri sammen og giftermålet ble dermed aldri heller fullbyrdet. Paret har kun hatt kontakt via telefon og sosiale medier.

Mannen sist kjente adresse er fra 2011, han har ikke hatt fast arbeid og har ikke villet oppgi ny adresse til sin kone.

– Han har nektet å gjøre seg tilgjengelig for å få overlevert skilsmissepapirene, heter det i kjennelsen.

– Vi har forsøkt alt, inkludert privatdetektiv. Uten hell, opplyser advokaten som sende ut første facebook-melding til ektemannen i forrige. Så langt har han ikke bekreftet å ha mottatt papirene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder