GLEDESTÅRER: Amanda Knox og familien som møtte henne brast i tårer da de ankom flyplassen i Seattle i natt. Foto: Thomas Nilsson

Amanda Knox hulket frem sin takk

SEATTLE (VG Nett) Tårene rant fritt i strie strømmer. Folk jublet og klappet og ropte. Til slutt maktet hovedpersonen å hulke frem sin takk til alle de som hadde støttet henne.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det ble svært følelsesladet da Amanda Knox (24) for første gang på fire år kunne sette sine ben på amerikansk jord klokken tre i natt norsk tid.

BAKGRUNN: Amanda Knox frikjent for drap

- Jeg er virkelig overveldet akkurat nå. Jeg så ned hit da jeg satt oppe i flyet, og da virket alt helt uvirkelig, sa hun før stemmen knakk helt sammen.

VGTV i Seattle: Korrespondent Eirik Mosveen rapporterer

Takket familien

Hun fortsatte: - Det som er viktig for meg å si, er bare: Tusen takk - til alle som har trodd på meg, som har forsvart meg, som har støttet min familie. Min familie er det som er viktigst for meg akkurat nå, og jeg vil bare gå av sted og være sammen med dem. Så takk for å ha vært der for meg, sa hun og satte seg.

VG Nett var til stede da hun sammen med den nærmeste familien og sin advokat holdt en pressekonferanse på Seattle-Tacoma internasjonale flyplass.

Lettelsen hos familien var svært synlig. Og medieoppbudet var mange ganger større enn da president Barack Obama nylig besøkte byen, ifølge lokale journalister VG Nett snakket med.

LES OGSÅ: Drapsofferets familie om Knoxy-frifinnelse: - Latterlig

Ble ikke trodd

I Seattle var det tilsynelatende ingen som ikke trodde fullt og helt på Amanda Knox' uskyld - i motsetning til i Italia og England.

Etter fire år i fengsel i Italia, først dømt til 26 års fengsel for et svært brutalt og seksualisert drap på sin britiske romkamerat Meredith Kercher (21) i Italia i 2007.

På mandag ble hun frikjent og løslatt etter at juryen i ankesaken mente at de tekniske bevisene mot henne ikke holdt.

- Det har vært fire lange år. Men vi kunne ikke klart det uten alle dere som har støttet oss, sa faren Curt Knox, også han med tårer i øynene.

Ble dømt for drap

Amerikanske Amanda Knox (24) ble i første rettsrunde dømt til 26 års fengsel for å ha drept sin romvenninne, britiske Meredith Kercher (21) i den italienske byen Perugia i 2007. Det er også her ankesaken ble behandlet.

Dommerne fant det ikke bevist at den amerikanske studenten sto bak drapet på britiske Kercher, som ble funnet drept med over 40 knivstikk i kroppen og strupen skåret over, ifølge NTB.

Den åtte personer store juryen frifant de to siktede etter at nye DNA-bevis kastet alvorlig tvil om de kunne linkes til åstedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder