DØDSPILOTEN: Andrepiloten Andreas Lubitz, her under et løp i Tyskland. Foto: BILD,

CNN: Kjæreste visste at piloten ikke var egnet til å fly

En tidligere kjæreste skal ha trodd at Andreas Lubitz (27) psykiske problemer kunne behandles, men «hun visste ikke hvor alvorlig det var».

Ola Mjaaland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det sier en anonym tjenestemann til CNN.

Politietterforskerne skal ha avhørt to kjærester av piloten som tirsdag i forrige uke styrtet et passasjerfly. 27-åringen tok med seg 149 mennesker i døden i de franske alpene Seyne-les-Alpes.

LES OGSÅ:Varm støtte til dødspilotens familie

En av Lubitz tidligere kjærester skal ha fortalt etterforskerne at hun visste om Lubitz problemer, skriver Spiegel Online. Hun skal ha håpet at de kunne bli sammen igjen til tross for et turbulent forhold. Hun skal også ha visst at Lubitz hadde besøkt to leger som mente han ikke var egnet til å fly, melder CNN.

Lufthansa bekrefter

Annenpiloten, som tok kontroll over cockpit og som skal ha stengt ute kapteinen, har også blitt behandlet for selvmordstanker. Politiet har avhørt både familie og kollegaer. For flere år siden, før han fikk pilotsertifikat, gjennomgikk han behandling for selvmordstanker i psykoterapi.

Lufthansa-direktør Carsten Spohr var i dag på åstedet hvor flyet krasjet. Det finnes ikke ord for å utrykke vår følelse, uttrykte Spohr. (Les mer her.)

Han nektet imidlertid å svare på spørsmål etter det korte møtet med pressen.

– En av dine ansatte styrtet et fly. Hvorfor nekter du å svare på spørsmål?, ropte en journalist fra NBC da Spohr spaserte bort.

FLAGG: Ved foten av alpene i Seyne-les-Alpes minnes ofrene med flagg, bøker, blomster og bamse. Foto:Jean-pierre Clatot,Afp

Lufthansa skrev i en pressemelding tirsdag at Lubitz avbrøt sin pilotutdanning i flere måneder, før han kom tilbake med en medisinsk erklæring på at han var frisk nok til å fly. Flyselskapet har oppgitt all dokumentasjon til påtalemyndigheten i Düsseldorf, for å sørge for en rask og grundig saksbehandling.

LES OGSÅ: Slik stengte han kapteinen ute fra cockpit

Sykmeldinger og sykehus

Dokumentasjonen inkluderer mailkorrespondansen mellom Lubitz og flyskolen, hvor hans depresjoner kommer frem.

Mindre enn tre uker før styrten var piloten pasient ved universitetssykehuset i Düsseldorf. Politiet har funnet istykkerrevne sykmeldinger i leiligheten til Lubitz, som sier at han ikke var i stand til å jobbe.

I tillegg til avhør er det også gjort tekniske funn i den omfattende etterforskningen. Franske Paris Match og tyske Bild hevder å sitte på mobilvideo som viser de siste dramatiske sekundene om bord i 4U9525.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder