TAUS: Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn er her avbildet i forbindelse med pressekonferanse i februar. Han vil ikke kommentere opplysningene til CNN. Foto: Carlos Barria Reuters

– Russerne skrøt av å kunne bruke Flynn

Russiske tjenestemenn skrøt angivelig av at de skal ha kunnet bruke Michael Flynn til å påvirke Donald Trump, hevder kilder overfor CNN.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Russiske tjenestemenn skrøt i samtaler under den amerikanske valgkampen av at de hadde bygget opp et godt forhold til Flynn, og at de mente de kunne bruke ham til å påvirke Trump og hans stab, hevder kildene overfor CNN.

De angivelige samtalene skapte stor bekymring blant ansatte i amerikansk etterretning, og noen av de ansatte skal på egen hånd ha lagt begrensninger på hvor mye sensitiv informasjon de var villige til å dele med Flynn, siden det da lå an til at han ville bli utpekt til Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, opplyser nåværende og tidligere regjeringskilder i Washington.

– Måten russerne snakket om ham på utløste «brannalarmen» fra starten av, sier en tidligere tjenesteperson i Obama-administrasjonen.

En annen tjenesteperson som var ansatt i Obama-administrasjonen sier Flynn ble sett på som et potensielt problem for nasjonens sikkerhet.

Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert, hevder kilder overfor CNN.

Dette forholdet utviklet seg gjennom fjoråret, fram til noen måneder før Flynns telefonsamtale i desember med Russlands ambassadør Sergej Kisljak. Samtalen, og Flynns forskjellige versjoner av hva den gikk ut på, førte til slutt til at Trump ga ham sparken.

En advokat for Flynn ønsker ikke å kommentere saken. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at man avventer utfallet av den pågående granskingen og at man er sikker på at det ikke finnes bevis som støtter noen avtale mellom Russland og Trumps valgkamp.

Les også

Mer om

  1. USA
  2. Russland
  3. USA-valg 2016

Flere artikler

  1. Putin: – Snakket egentlig ikke med Flynn

  2. Kilder: Obama advarte Trump mot å ansette Flynn

  3. Tidligere justisminister: – Flynn kunne være utsatt for utpressing

  4. Her håndhilser Trump på mannen i sentrum for Russland-mistankene

  5. Reuters: Slik forsøkte Putin å påvirke USA-valget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder