RIVALER: Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton anklager Donald Trump for å ha svindlet studenter ved sitt tidligere universitet. Republikanernes presidentkandidat anklager på sin side Clinton for å ha brutt loven da hun benyttet en privat epostserver til offisielt bruk. Foto: Jim Urquhart Reuters

Clinton kaller Trump en svindler

Presidentkandidat Hillary Clinton hevder rivalen Donald Trump forsøker å svindle amerikanske velgere slik han angivelig svindlet studenter ved det nå nedlagte Trump University.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

I mars gjenopptok en ankedomstol i New York påtalemyndighetens sak mot Trumps universitet, som i 2013 ble anklaget for å ha ført studenter bak lyset ved å lokke dem til å betale for studier som de trodde var ved et autorisert universitet.

Hendelsen har utviklet seg til å bli et virkemiddel for Clinton i den stadig mer tilspissede valgkampen. Onsdag brukte hun ekse

mpelet til å påpeke at Trump i seg selv er «en eneste stor svindel» som brukte den uredelige ordningen ved universitetet til å utnytte hardtarbeidende amerikanere for egen profitt.

De to presidentkandidatene har begge forsøkt å fremstille hverandre som lovbrytere. I forrige uke hevdet Trump at Clintons bruk av en privat epostserver til offisielle eposter var ulovlig, etter at det amerikanske utenriksdepartementet kom med kraftig kritikk av praksisen i sin interne gransking.

Trump omtalte rapporten fra utenriksdepartementet som «knusende».

– Dette var på alle måter dårlig dømmekraft. Sannsynligvis ulovlig, sa republikaneren.

Les også: Slik planlegger Trump å angripe Clinton

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder