TOPPLØS: Anni Ma protsterte mot Donald Trump på et Bernie Sanders-valgmøte i Phoenix, Arizona. Foto: Mario Anzuoni Reuters

Bernie Sanders avbrutt av toppløs Trump-demonstrant

Midt under Sanders’ tale kastet en kvinne i salen trøya. På sin bare overkropp hadde hun skrevet et tydelig budskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge lokalavisen Phoenix New Times var stemningen under valgmøtet i byen lørdag elektrisk mens senatoren fra Vermont, som konkurrerer med Hillary Clinton om å bli Demokratenes presidentkandidat, holdt sin tale.

Det hele blir beskrevet som å være på en rockekonsert.

Da en kvinne blant publikum klatret opp på skuldrene til en mann, vrengte av seg trøya og, ifølge avisen, «blottet sine duvende bryster» tok det visstnok helt av blant de 3350 som hadde funnet veien.

Bernie Sanders tok en kort pause, før han rutinert fortsatte å snakke om grådighet på Wall Street, mens kvinnen ble geleidet bakerst i salen.

Kommentar: Derfor fryder Kina seg over Trumps suksess

OMSVERMERT: Anni Ma ble intervjuet av en rekke journalister etter stuntet sitt. Foto: Mario Anzuoni Reuters

«Hatretorikk er ikke ytringsfrihet»

Der ble hun ifølge Washington Post omringet av pressefolk, som kunne lese at hun på ryggen hadde skrevet «Stop fascism». På fronten stod det «Hate speech is not free speech», som til norsk kan oversettes til noe slikt som «hatretorikk er ikke ytringsfrihet».

I tillegg hadde hun klistret på seg to små klistermerker med påskriften «Free The Nipple». Ifølge avisen strategisk plassert.

Få oversikt: Dette er presidentkandidatene

Kvinnen, som opplyste at hun het Anni Ma, og kom fra Los Angeles, forklarte at hennes lille demonstrasjon på ingen måte var rettet mot Sanders, men mot Donald Trump, som ligger i førersetet til å bli Republikanernes presidentkandidat. Hun hadde tidligere på dagen forsøkt å komme seg til hans valgmøte i Fountain Hills i samme stat som Phoenix, nemlig Arizona.

Det hadde hun ikke lyktes med ettersom andre demonstranter hadde sperret av veien som ledet til stedet Trump holdt sitt møte.

Les også: Slik kan Trump stoppes

Trenger seier

I sin tale i Phoenix gjentok Bernie Sanders sine hovedpunkter for sin kampanje. Blant annet at han vil sørge for at flere har råd til høyere utdanning og at rimelig helsehjelp er en rettighet alle bør ha.

Han passet også på å fortelle at i motsetning til Clinton, som får store summer fra lobbyister for å drive valgkamp, samler han sine midler til sin kampanje fra mange enkeltpersoner som ifølge ham selv hver donerer i snitt 27 dollar.

– Når du ikke skylder noen noe kan du gjøre det som er riktig for det arbeidende folk. Jeg trenger ikke bekymre meg for at millionærer, eller noen fra Wall Street, skal ringe meg, sa han.

Demonstrant til VG: – Trump representerer ikke USA

KANDIDAT: Bernie Sanders kjemper mot Hillary Clinton. Foreløpig ligger hun best an til å bli ders parties presidentkandidat til høstens valg. Foto: Ralph Freso Ap

Selv om Sanders ligger bak Hillary Clinton så langt, har han langt fra gitt opp. På valgmøtet påpekte han at det fremdeles er mulig, men da kan han være avhengig av å vinne i Arizona, som holder sitt primærvalg tirsdag. Det tror Sanders er fullt mulig.

– Den politiske realiteten er at dersom det blir stor valgdeltagelse så vinner vi. Blir det liten valgdeltagelse taper vi.

Også republikanerne holder primærvalg i Arizona på tirsdag.

Les også: Kan bli kaos for partiet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder