Overlevde Brussel-terroren: Tidligere landslagsspiller: – Jeg ville ikke at jentene mine skulle vokse opp uten en far

Bildet av mannen som ligger blødende på flyplassen har gått verden rundt. Hovedpersonen selv, Sebastian Bellin (37), forteller at det var døtrene som fikk ham gjennom de tøffe timene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ville ikke at jentene mine skulle vokse opp uten en far, sier en gråtkvalt Sébastien Bellin fra sykesengen i et intervju med ABC GoodMorning America

Under tirsdagens terrorangrep i Brussel fikk den tidligere belgiske landslagsspilleren i basketball benet sitt nærmest revet i to.

VG har tidligere skrevet hvordan bombene som ble detonert på flyplassen ble laget med flere centimeter store metallsplinterog skruer. Det var disse som traff Bellin.

Bli oppdatert: VGs spesial om terrorangrep

Tenkte på familien

Til TV-programmet Good Morning America forteller Bellin at han ble liggende som paralysert på flyplassgulvet etter eksplosjonen. Han så folk løpe forbi, men klarte ikke røre seg.

– Jeg besvimte en liten stund. Alt jeg klarte å tenke var «jeg skal komme meg gjennom dette», sier han.

Bellin har kone og to barn. Det var familien han fokuserte på mens han ventet på hjelp. Blant annet tenkte han på hvordan han og eldstedatteren på syv år pleier å spille tennis. Og hvordan han vil hatet å ikke få oppleve det igjen.

Svever mellom liv og død

Etter cirka en time ble han funnet og fraktet til sykehuset. Iført en hvit sykehusskjorte og tydelig berørt, forteller han hvordan frykten for å dø satt i ham helt frem til ambulansen kom.

Basketballspilleren har blitt operert for skader i hoften og beina. Han er blant de over 300 menneskene som blir behandlet for skader etter tirsdagens terrorangrep. For så mange som 61 mennesker er tilstanden kritisk, og flere av ofrene er fortsatt ikke identifisert.

Terrorofrenes historier

Totalt 31 mennesker mistet liver, viser de seneste tallene fra belgiske myndigheter. De drepte og sårede kom fra 40 ulike land, deriblant Storbritannia, Colombia, Ecuador, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Portugal, Romania, Spania og USA.

Fortsatt er det flere familier som ikke har fått kontakt med sine slektninger etter angrepet. Et stort antall personer har fortsatt status som savnet, deriblant to svensker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder