OVERLEVDE: En ung jente reddes opp av vannet etter at tre båter sank utenfor den greske kysten fredag. Foto: Emin Menguarslan , Anadolu Agency/Getty Images

Flyktningstrømmen fortsetter for fullt: 20 barn blant 44 flyktninger som druknet utenfor greske øyer

Flyktningene trosser vinteren og strømmer fortsatt inn i Europa.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

OVERLEVDE: Etter å ha blitt reddet opp av vannet forsøker de overlevne å varme seg på den greske øya Kalymnos. Foto: Giorgis Drosos , AP

Minst 44 flyktninger skal ha druknet utenfor de greske øyene Kalolimnos og Farmakonisi fredag morgen, melder danske Ekstra Bladet.

Tre båter sank nær den tyrkiske kysten, og blant de omkomne var det 20 barn.

De var 17 barn som døde da de to første båtene sank, men den tyrkiske kystvakten fant også tre barn som hadde omkommet etter at en tredje båt sank nær Didim, skriver Daily Mail.

Det er forventet at tallet kan stige, og den greske kystvakten melder om at 74 mennesker er hentet opp fra vannet.

DRUKNET: Minst 44 mennesker mistet livet. Foto: , AP

Trosser kulden

Til tross for vinterens snø og bitende kulde strømmer fremdeles flyktningene inn i Europa.

På den greske øya Lesbos, som stadig mottar flyktningbåter, snødde det onsdag for første gang på fire år, melder Voice of America.

Siden begynnelsen av 2016 har rundt 1600 mennesker ankommet den greske kysten som tilsvarer mer enn tjue ganger så mange flyktninger som i januar for ett år siden.

– Tallet antyder at antallet ankomster til Hellas i 2016 kan i betydelig grad overstige rekorden med 853.650 flyktninger som kom sjøveien til Hellas i 2015, skriver International Organization for Migration på sin hjemmeside.

VINTERKULDE: Flyktninger krysser det snødekte vinterlandskapet på grensen mellom Makedonia og Serbia. Foto: Dimitar Dilkoff , Afp

Farer på land

– Jeg måtte utsette meg selv og familien min for farene på denne båten. Båten er som en gummiballong og vi reiser på vinteren når det er mest farlig, sier syriske Ahmes Alhomsy etter ankomsten til Lesbos.

Redningsarbeiderne påpeker overfor Voice of America at farene ikke er over når flyktningene har nådd land.

– Klærne deres er ofte veldig våte. I sommer var det selvsagt ikke et problem, men nå er det farlig for helsen deres, da de står i fare for å fryse med én gang de kommer seg av båtene, sier Amy Pappajohn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder