To prøvde å stoppe lastebilens ferd gjennom Nice

En motorsyklist skal ha kjørt etter lastebilen og prøvd å komme inn i førerhuset, men falt under hjulene på lastebilen. Senere skal en ukjent helt ha klart å hoppe inn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge kilder i Nice-politiet kunne den 2 kilometer lange ferden gjennom strandpromenaden vært lengre og tatt flere liv dersom det ikke hadde vært for motet til en ukjent helt, skriver den britiske avisen The Independent.

Ifølge avisens kilder skal en mann ha kastet seg inn i førerhuset på den 20 tonn tunge lastebilen, da sjåføren måtte slakke ned for en hindring. Mannen skal ha kjempet med sjåføren og klart å ta fra ham revolveren.

Etter hvert skal sjåføren ha fått kontroll på revolveren igjen, før han avfyrte flere skudd mot den ukjente helten og mot politibetjenter som hadde kommet til stedet. Ingen ble skadd. Deretter ble sjåføren skutt død av to politibetjenter.

Øyenvitne bekrefter historien

Historien bekreftes av øyenvitnet Eric Ciotti. Han forteller at en person klarte å hoppe inn og hjelpe politiet å drepe sjåføren mens folk flyktet fra stedet.

– En person hoppet på lastebilen for å stoppe den. Det var på det tidspunktet at politiet klarte å nøytralisere terroristen. Jeg vil ikke glemme uttrykket til politikvinnen som stoppet morderen, sier Eric Ciotti til Europe 1.

HELT: En video fra Nice-angrepet viser en mann som henger på utsiden av førerhuset. Foto: Video Skjermdump fra amatørvideo

Motorsyklist falt

Et stykke før den ukjente helten kom inn i førerhuset skal en motorsyklist prøvd å gjennomføre akkurat samme manøver, men uten å lykkes.

– Jeg ble overrasket over at lastebilsjåføren kjørte så sakte, og la merke til at han ble fulgt av en motorsyklist, forteller den tyske journalisten Richard Gutjahr til nyhetsbyrået AFP.

Han var ett av mange vitner til det brutale angrepet som drepte 84 mennesker i Nice torsdag kveld.

Gutjahr sto på en balkong ved Promenade des Anglais og fulgte feiringen av Frankrikes nasjonaldag da han plutselig så lastebilen kjøre gjennom folkemengden.

– Motorsyklisten forøkte å komme seg inn på lastebilen ved å åpne døra til førersetet, man falt og endte istedenfor opp under hjulene på lastebilen, sier han.

Det er usikkert hva skjebnen til motorsyklisten er. The Guardian skriver at han trolig ligger kritisk skadet på sykehus, mens The Daily Mirror frykter han har mistet livet.

Sjåføren satte opp farten

Videoen i toppen av saken viser hva som skjedde.

Bli oppdatert: Dette vet vi om angrepet

Han forteller at lastebilen kjørte videre like etterpå, raskere enn før, i sikksakk-retning inn i folkemengden.

– De neste 15 til 20 sekundene hørte jeg skudd fra flere våpen. Jeg vet ikke hvem som skjøt på hvem, sier Gutjahr.

Les også: Fransk politi aksjonerer mot flere adresser

Videre forteller journalisten om panikken som spredte seg og folkemengden som løp i alle retninger.

– Jeg så tolv lik like etterpå, og jeg skjønte at det måtte bli mange flere, sier Gutjahr.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder