TRUSSELSITUASJON: Politiet har bedt media om ikke å vise bilder fra utenfor politihovedkvarteret.
TRUSSELSITUASJON: Politiet har bedt media om ikke å vise bilder fra utenfor politihovedkvarteret. Foto: Nomaan Merchant AP

Massiv politiaksjon avsluttet etter anonym trussel mot Dallas-politiet

UTENRIKS

Spesialpoliti gjorde omfattende søk etter en mistenkelig person, uten hell.

Publisert: Oppdatert: 10.07.16 03:47

– Politiet i Dallas har mottatt en anonym trussel mot politibetjenter over hele byen og har iverksatt sikkerhetstiltak for å høyne sikkerheten, heter det i en uttalelse fra politiet, litt etter klokken 16.00 lokal tid (klokken 23.00 i Norge).

Det er foreløpig ikke kjent hva trusselen konkret besto av. Meldinger om en mistenkelig person på parkeringsplassen bak politiets hovedkvarter førte til et omfattende søk med spesialtrent politi rundt bygningen.

Det var først rapportert om en såkalt «lockdown» av politiets hovedkvarter, som betyr at ingen kan komme ut eller inn av bygget.

Se også: Hip hop-legende avviser tilknytning til Dallas-skytteren

Politiet benektet dette på Twitter, og publikum ble tillatt å bevege seg relativt fritt rundt minnestedet der fem hvite politimenn ble drept torsdag kveld.

Klokken 19.48 lokal tid meldte politiet på Twitter at de skulle ta seg gjennom en låst dør i garasjen med hagle.

Kort tid etterpå kom meldingen om at ingen mistenkte var funnet, og at søket ble avsluttet.

Media ble også pålagt å ikke vise videobilder fra utenfor politiets hovedkvarter til hensyn av politiets operasjon, ifølge CNN.

Trusselen kommer bare to dager etter drapet på politimennene. Sinnene har stått i kok etter to nye politidrap på afroamerikanere de siste dagene. Det har blitt holdt demonstrasjoner over store deler av USA for svartes rettigheter, og mot politiets omfattende voldsbruk.

Her kan du lese mer om