POPULÆRT FJELL:  Dette bildet er tatt fra den italienske siden av Mont Blanc.

POPULÆRT FJELL: Dette bildet er tatt fra den italienske siden av Mont Blanc. Foto: Martin Bureau AFP

Fjellklatrere funnet på Mont Blanc etter over 20 år

En fransk klatrer slo alarm da han fant tre døde kropper.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kroppene ble funnet på den italienske siden av fjellet, som med sine 4808 meter over havet er et populært fjell å bestige. Politiet bekrefter at det dreier seg om tre fjellklatrere, som var festet til hverandre i et taulag.

– Breen er stadig skiftende, og vi kan fastslå at dødsfallene skjedde rundt 1995, sier en talsperson for politiets redningstjeneste til AFP.

Ifølge italienske medier var det en fransk klatrer som fant de tre døde kroppen i isbreen Miage, som ligger på den sørvestlige flanken av fjellmassivet.

Arvid (58) havnet i snøstorm på fjellet: – Han døde i mine armer

Politiet har ikke identifisert personene, men Torino Repubblica skriver at klatreren også fant en lommebok med et tysk ID-kort, som ble utstedt i 1995. Det er krevende forhold på stedet, og kroppene vil etter planen bli hentet ned med hjelp fra brannmannskaper torsdag.

Mont Blanc er det høyeste fjellet i Alpene og ligger på grensen mellom Italia og Frankrike. Fjellet fortsetter å kreve liv, bare den siste måneden har klatrere fra Frankrike, Tsjekkia, Sør-Korea og Ukraina mistet livet i forsøk på å nå toppen

De siste årene har også flere savnede blitt funnet. I fjor ble den berømte fjellklatreren Alex Lowe (40) og en kameramann funnetdelvis fastfryst i en isbre i Himalaya – 16 år etter at de mistet livet i et snøskred.

Les også: Funnet i live etter å ha vært savnet 47 dager i Himalaya

I 2014 ble liket av en fjellklatrer funnet på Mont Blanc. Franskmannen hadde vært savnet i 32 år da han ble funnet på isbreen Talefre.

– Varmen og den stadige smeltingen av isbreene øker hyppigheten av disse funnene, sier polititalsmann Delfino Viglione til Torino Repubblica.

Les også: Breen på Mont Blanc smelter tre ganger raskere enn normalt

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder