FÅR UTFORDRER: Evan McMullin (innfelt) stiller som uavhengig kandidat mot Donald Trump og Hillary Clinton. Foto: AFP/Twitter

Ny kandidat inn i presidentvalget – Evan (40) skal kjempe mot Trump

NEW YORK (VG) Den ukjente Evan McMullin (40) kaster seg inn i presidentvalget som uavhengig kandidat i et forsøk på å hindre Donald Trump å bli president.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mandag ettermiddag norsk tid meldte nettstedet BuzzFeed at en ny mann var timer unna å slutte seg til presidentkampen mellom Donald Trump (70) og Hillary Clinton (68).

Kommentar: Har det rablet for Trump?

Kort tid etterpå endret den tidligere CIA-agenten Evan McMullin (40) omtalen av seg selv på sin Twitter-profil til: «Stiller som presidentkandidat fordi det er aldri er for seint å gjøre det riktige». McMullin har også bekreftet dette overfor ABC News.

Trump har mange motstandere i Det republikanske partiet, noe som har skapt dyp splittelse innad. Det skal være en gruppe av disse Trump-motstanderne som nå lanserer McMullin som uavhengig kandidat.

Obamas halvbror: – Jeg skal stemme på Trump

Tidligere CIA-agent

McMullin omtales i amerikansk presse som en usannsynlig kandidat på grunn av hans manglende politiske erfaring. Han har aldri vært folkevalgt. I 11 år, fra 1999 til 2010, jobbet han i CIA, følge sin LinkedIn-side. I dag arbeider han som rådgiver for Det republikanske partiet.

Kommentar: Chelsea Clinton: Brent barn skyr pressen

På sin Twitter-konto, som ifølge NTB kun hadde 135 følgere før nyheten ble kjent, har McMullin flere ganger kritisert Donald Trump - siste gang i forrige uke med denne tweeten.

Selv har McMullin ikke kommentert saken. Ifølge Buzzfeed har den tidligere CIA-agenten en rekke støttespillere blant republikanske donorer.

Lest denne? Se hvor forskjellige Clinton og Trumps følgere i sosiale medier er

Turbulent Trump-uke

Omtrent samtidig som det er ventet at McMullin lanseres som uavhengig presidentkandidat, skal Trump lansere sin plan for å få fart på den amerikanske økonomien på et arrangement i Detroit.

Det er ventet at han blant annet vil lansere tre skattetariffer på henholdsvis 10, 20 og 25 prosent, samt å kutte bedriftsskatten til 15 prosent, melder en rekke amerikanske medier.

Les også: Krise for Trump etter Khan-angrep

«The Donald» har lagt bak seg en svært turbulent uke med mange uttalelser som har skapt stor diskusjon og høstet mye kritikk:

• Trump havnet i ordkrig med et muslimsk ektepar som mistet sønnen sin da han tjenestegjorde for USA i Irak.

• Under et av sine valgmøter ba forretningsmannen moren til en skrikende baby om å ta med seg barnet og forlate salen.

• I tillegg nølte Trump lenge med å støtte Paul Ryan, Republikanernes leder i Representantenes hus, som håper på gjenvalg i høst.

Samtidig med disse uttalelsene har Trumps oppslutning falt på meningsmålingene, og Hillary Clinton innehar nå en solid ledelse.

Obama slakter Trump: – Sørgelig uforberedt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder