Bombeangrep mot bryllupsfest i Tyrkia: Minst 30 drept

Tyrkias president hevder terrorgruppen IS står bak etter at minst 30 personer ble drept og 94 skadet da en bombe ble utløst mot et bryllupsfølge i byen Gaziantep sent lørdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Guvernør Ali Yerlikay sier til avisen Daily Sabah at det dreier seg om et terrorangrep.

– Vi fordømmer dem som organiserte og gjennomførte dette angrepet, sier Yerlikay i en uttalelse.

Tyrkiske medier meldte tidlig om kaotiske tilstander i området. Bilder og videoer fra åstedet viser en rekke skadede og drepte mennesker, og fortvilte vitner som forsøker å yte førstehjelp sammen med redningsmannskapene.

– Våre venner og naboer var der og vi er i dyp sorg. Dette angrepet var en grufull handling. Vi må få en slutt på disse massakrene. Vi er i smerte, særlig kvinnene og barna, sier øyenvitnet Ibrahim Ozdemir til Reuters.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Selvmordsangrep

En lokal leder for regjeringspartiet AK sier til CNN Türk at den foreløpige informasjonen tyder på at det dreier seg om et selvmordsangrep.

– Folk har mistet livet og vi har innledende informasjon som tyder på at det er et bombeangrep. Vi vet ikke hvor mange som er skadet, sier politikeren Mehmet Erdogan til CNN Türk, og legger til at det er en type angrep som terrorgruppen IS eller det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK kan stå bak.

PKK har gjennomført en rekke angrep sørøst i landet, primært rettet mot politi og sikkerhetsstyrker.

VGs Tyrkia-korrespondent kommenterer: Tyrkias farlige splittelse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fordømmer angrepet, og uttaler ifølge AFP at det mest sannsynlig er IS som står bak.

Han har sendt ut en melding der han sier at det ikke er noen forskjell på Fethullah Gülen, som han beskylder for å stå bak kuppforsøket i juli, det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK og terrorgruppen IS «som trolig står bak angrepet i Gaziantep».

Også flere andre retter mistanken først og fremst mot IS denne gangen, men det er foreløpig ikke kommet noen offisiell informasjon om hvem som gjennomførte det brutale angrepet. Det er heller ingen som hittil har hevdet å stå bak.

Les også: Gülen: – Erdogan kan ha iscenesatt kuppforsøket selv

LÅ IGJEN: En barnesko lå igjen i ruinene etter angrepet mot en bryllupsfest i Tyrkia. Foto: Ahmed Deeb AFP

Ikke langt fra Syria

Ifølge avisen Karar skal angrepet ha skjedd inne i eller rett ved en bryllupshall i Akdere-nabolaget ved 22.30-tiden. Det er antatt at mellom 300 og 500 personer var i området da det smalt, skriver Daily Sabah.

Gaziantep ligger helt syd i Tyrkia, ikke langt fra grensen til Syria, og er et område der det bor svært mange kurdere. I mai ble 20 mennesker, de fleste av dem politifolk, skadet og to drept da en bilbombe gikk av i byen.

Det er andre gang på under en uke at det forekommer angrep mot en bryllupsfeiring i Tyrkia.

Les også: Slik har Tyrkia blitt rammet av terrorangrep

#BREAKING Turkish Deputy PM says the attack looks like a suicide bombing, will head to region, casualties could be higher than reported

BBC-journalist Seref Isler, som selv er fra Gaziantep, sier at angrepet fant sted i en by som allerede er hardt prøvet på grunn av det som skjer rett over grensen.

Han mener at det som gjorde angrepet spesielt sjokkerende, var at det var et bryllup som var målet.

– Bryllup er i Tyrkia ansett som hellig og en anledning som er fylt med glede. Det å gjøre en slik dag om til et blodbad, har skapt sterk kritikk, for å si det forsiktig. Det tyrkiske folket er helt skrekkslagne, sier Isler til BBC.

DAGEN ETTER: Politiet sikrer åstedet etter det som angivelig var en selvmordsbombe i et bryllup i byen Gaziantep lørdag kveld. FOTO: REUTERS/Osman Orsal Foto: Osman Orsal Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder