Norske Jon: Jeg kan se to menn som ligger urørlige

Hørte minst 24 skudd fra hotellrommet

Fra hotellbalkongen sin ble Jon Torp (50) vitne til terrorangrepet på hotell Bella Vista.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Væpnede menn skjøt mot inngangspartiet på et turisthotell i feriebyen Hurghada i Egypt fredag kveld. Norske Jon Torp ble vitne til angrepet på turisthotellet Bella Vista der han selv er gjest.

– Jeg lå inne på rommet mitt da jeg hørte høye rop. Jeg gikk ut på balkongen og kunne se en mann vifte med et sort flagg med hvit skrift. Han ropte høyt og sto vel 15-20 meter fra meg i luftlinje. Jeg kunne se han bli skutt, forteller Jon Torp (50) til VG.

Han rygget inn på hotellrommet og derfra kunne han høre skudd fra hotellområdet.

– Jeg telte og hørte minst 24 skudd. De bevegde seg rundt på hotellet, forteller Torp.

STORHOTELL: Dette hotellet, Bella Vista Hurghada, skal være angrepet av terrorister. Foto: Bella Vista ,

– Da skuddene roet seg tittet jeg ut og spurte «is it safe now?». Jeg fikk beskjed om å komme meg tilbake på rommet, men etter at det hadde vært rolig en god stund, gikk jeg ut på balkongen og så på hva som hadde skjedd.

Ser to kropper fra balkongen

To østerrikere og en svenske ble såret i angrepet, opplyser politiet til nyhetsbyrået AFP. Det er foreløpig ikke kjent hvordan de tre turistene ble såret.

Apollo bekrefter ved 22.15-tiden fredag til VG at alle de ni nordmennene som bodde på hotellet er trygge.

Jon Torp (50) forteller at det er rolig på hotellet like før klokken 20.30, men at politi og hunder søker gjennom området.

– Jeg kan se to menn som ligger urørlige på bakken her. Det er flomlys her nå så vi ser kroppene, en ligger her ute og ligger like innenfor resepsjonen, forteller nordmannen.

LESERBILDE Foto: Mai-Liss Johansen ,

Torp har vært i Egypt femten ganger tidligere, og frykter at fredagens terrorangrep kan bety at turismen til landet vil bli skadelidende.

– Dette er forferdelig trist, jeg er veldig glad i Egypt og har aldri opplevd noe uhyggelig her før. Egyptere er veldig vennlige og hyggelige, og jeg håper disse menneskene med forskrudde meninger ikke skal klare å ødelegge for turismen, sier han til VG.

Ni nordmenn på hotellet

Reiseselskapet Apollo opplyser at det bor 90 turister fra Norden ved hotellet.

– Det er 90 gjester fra Norden der, hvorav ni er norske. Det er et hotell vi benytter oss av, men ikke eier, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til VG.

SKREMMENDE: Mai-Liss Johansen (43) Foto: PRIVAT ,

Hun forteller at personale fra Apollo nå er sammen med gjestene.

– Alle gjestene våre er i trygghet. Nå har de blitt funnet og flyttet til et annet hotell, hvor de blir ivaretatt fra vårt personale, noen kilometer unna, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

– Fullstendig kaos

– Jeg hørte sirener da jeg var på vei ut. Det er fullstendig kaos i gatene nå i kveld, mye folk og mye politi. Det er sperret av flere steder, sier Mai-Liss Johansen (43) til VG.

Skien-kvinnen og en venninne ferierer i en leilighet like ved hotellet som ble angrepet. Hun anslår at angrepet skjedde ved 20.30-tiden lokal tid fredag kveld.

– Jeg så ikke noe selv, men jeg snakket med en som sa at noen var blitt drept, sier Johansen.

– Hvordan går det med deg, det må være skremmende å være så tett på?
– Jeg klarer meg, men det er skremmende at uansett hvor i verden man reiser om dagen, så kan det smelle, sier Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder