Israels hær: - Hamas skjøt fra FN-skolen

(VG Nett) Israel har videobevis som skal vise at Hamas skjøt raketter fra FN-skolen på Gaza. Flere titalls palestinere ble drept i det massive angprepet mot skolen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

FN-skolen på Gazastripen ble bombet i stykker tirsdag ettermiddag. Det israelske angrepet skal ifølge Aljazeera ha tatt livet av 43 mennesker.

- De israelske forsvarsstyrkene bombet tirsdag en FN-skole i Gaza etter at væpnede grupper hadde skutt granater mot israelske tropper fra innsiden av skolen, heter det i en uttalelse fra israelske hæren tirsdag kveld ifølge Haaretz.

Ifølge talsmann Christopher Gunnes fra FN-organisasjonen UNRWA traff tre granater skolen, som ligger i nærheten av flyktningeleiren Jabaliya på den nordlige Gazastripen.

På hjemmesidene til De israelske forsvarstyrkene hevdes det at man i undersøkelsene etter bombingen fant rester av en bombekaster som skal ha blitt brukt til avfyre granatene.

I tillegg skal kroppene til flere væpnede palestinere, omtalt som terrorister, ha blitt funnet i ruinene - to av dem identifisert som Imad Abu Askhar og Hassan Abu Askhar.

AVFYRER RAKETTER: Her hevder De israelske forsvarsstyrkene at Hamas avfyrer raketter mot israelske områder 30. oktober 2007. Foto: De israelske forsvarsstyrkene

Obama:- Jeg er meget bekymret

Videobevis

På hjemmesidene til De israelske forsvarsstyrkene er det også lagt ut en video som skal vise personer tilknyttet Hamas avfyre flere raketter fra FN-skolen.

Videoen, som er tatt fra et overvåkningsfly, er datert 30. oktober 2007. Den viser flere personer i aktivitet utenfor skolen som ble bombet i går. Flere ganger kan man se det som skal være raketter bli avfyrt fra en utskytningsrampe.

SE VIDEOEN HER.(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsteder)

- Skolen ble hyppig brukt til å avfyre raketter mot israelske områder og styrker, og Hamas-operatørene har brukt sivile som menneskeskjold, sier en talsmann.

Gaza:Kampene fortsetter onsdag

(Saken fortsetter under bildet.)

BOMBET SKOLE: Dette bildet viser bomber som rammet den nordlige delen av Gazastripen tirsdag. Over 40 mennesker skal være drept da FN-skolen ble rammet. Dette skal være den tredje skolen som er bombet i løpet av kort tid. Foto: AFP

Avviser militant virksomhet

FN avviser Israels påstander om at raketter og granater ble avfyrt fra skolen.

- Etter en foreløpig undersøkelse er vi 99,9 prosent sikre på at det ikke var militante eller militant virksomhet i skolen eller i skolekomplekset, sier Christopher Gunnes, talsmann for FNs organisasjon for palestinske flyktninger UNRWA.

Folk inne i og utenfor skolebygningen ble rammet av granatsplintene, fortalte øyenvitner. I tillegg til de 43 som skal være drept, skal 100 være skadet etter skolebombingen.

Flere hundre palestinere skal ha samlet seg på skolen, hvor de søkte tilflukt fra kampene mellom israelske styrker og den palestinske Hamas-bevegelsen.

Israel:- Hamas har skutt 6000 raketter på oss

FN-skolen skal være den tredje skolen på Gazastripen som er rammet av israelsk bombardement de siste dagene.

Flere hundre drept

670 personer er drept og 3070 skadet så langt i løp av offensiven mot Gazastripen, melder tv-kanalen Aljazeera.

Tre personer ble også drept tirsdag i et angrep på en FN-skole i flyktningeleiren Beach Camp i det nordlige Gaza.

Israel har i løpet av den 12 dager lange offensiven mot Gazastripen gjentatte ganger beskyldt Hamas for å gjemme seg blant sivile.

HOLD DEG OPPDATERT:LES NYHETENE FRA MIDTØSTEN PÅ VG NETT

..

Les også

 1. Gaza: Kampene fortsetter onsdag

  Mens politiske og militære ledere i Jerusalem diskuterer hvorvidt israelske soldater skal føre kampene inn i de tettest…
 2. Bondevik: - Konflikten har ingen militær løsning

  Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), som leder Oslo-senteret for fred og menneskeretter, krever at Israel…
 3. SV vil sende norske soldater til Gazastripen

  Sosialistisk Venstreparti krever at Norge må bidra med soldater til en fredsbevarende styrke til Gazastripen.
 4. Israel åpner for nødhjelp til Gazastripen

  Israel vil tillate at det åpnes en «humanitær korridor» inn til Gazastripen, opplyser statsminister Ehud Olmerts kontor.
 5. - Hamas har skutt 6.000 raketter mot oss

  OSLO/KAIRO (VG Nett) Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu sier at landet ikke lenger kunne tolerere…
 6. Omfattende støtte til egyptisk fredsinitiativ

  Et ferskt fredsinitiativ fra Egypt høster bred internasjonal støtte, men det er fortsatt usikkert hvorvidt Israel tar…
 7. Venezuela bryter forbindelsene med Israel

  Venezuela har bestemt seg for å kaste ut den israelske ambassadøren til landet i protest mot krigføringen på Gazastripen.
 8. Israel beskyldes for angrep på helsearbeidere

  Den israelske gruppen Leger for menneskerettigheter hevder at Israel med vilje angriper helsearbeidere på Gazastripen.
 9. Stor medisinsk krise midt i kampsonen: Hovedgenerator ved Gaza-sykehus brøt sammen

  KAIRO/OSLO (VG Nett) Ett av sykehusene i Gaza holder intensiven i gang med et lite nødaggregat etter at hovedgeneratoren…
 10. - Barna på Gaza mister forestillingen om et normalt liv

  (VG Nett) - Bombingen av Gaza fører til massive psykiske skader blant sivilbefolkningen og er et direkte angrep…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder