DREPT: Chris Bevington (41) mistet livet da en lastebil braste inn i folkemengden i Stockholm sentrum fredag ettermiddag.
DREPT: Chris Bevington (41) mistet livet da en lastebil braste inn i folkemengden i Stockholm sentrum fredag ettermiddag. Foto: Familien via britisk UD

Chris (41) ble drept i Stockholm-terroren

Britisk UD bekrefter at Chris Bevington (41) er en av de fire som ble drept i lastebilterroren fredag. Han jobbet som toppsjef i strømmetjenesten Spotify.

Publisert:Oppdatert: 09.04.17 kl. 18:17

John Bevington, Chris' far, sier i en uttalelse via britisk UD at familien er knust.

– Vi er alle sønderknust fordi vår talentfulle, omsorgsfulle og varme sønn Chris har blitt revet bort så tidlig og så tragisk. Han var en fantastisk partner, sønn, pappa, bror og venn til mange, sier han i uttalelsen VG har fått oversendt.

– Vi ber om absolutt ro i denne utrolig vanskelige tiden, mens vi sørger over tapet.

Bevington jobbet som toppsjef i strømmetjenesten Spotify i Stockholm, skriver Expressen.

– Det finnes ikke ord for hvor savnet han er og hvor triste vi er over å ha mistet ham. Hvil i fred, min venn, skriver Spotify-gründer Daniel Ek i en uttalelse til avisen.

Bevington hadde ansvar for selskapets internasjonale relasjoner.

De andre drepte i angrepet er to svensker, deriblant en 11 år gammel jente, og en belgisk kvinne. Navnene deres er ennå ikke offentliggjort.

– Jeg kan bare si mer enn at det er to svenske, en britisk og en belgisk statsborger som døde i tilknytning til angrepet fredag. Flere opplysninger kan jeg ikke gi, sier Anna Vestberg, pressetalsmann i politiet i Sverige.

Les også: Jente (11) blant de drepte i Stockholm

Den mistenkte skulle utvises

Det var rett før klokken tre fredag ettermiddag at en stjålet lastebil raste nedover en vårtravel handlegate i sentrum av Stockholm. Fire mennesker ble drept på ferden, og 15 skadet. Ni av dem ligger fortsatt på sykehus, mens et barn som ble skadet i angrepet ble utskrevet fra sykehuset søndag.

Øyenvitner som var i Drottninggatan, der angrepet skjedde, har beskrevet å se mennesker bli meid ned som pappfigurer.

Les mer: Veronica Durango rakk såvidt å unngå lastebilen

En 39 år gammel usbekisk mann er pågrepet og siktet for det som antas å være en terrorhandling. Mannen skulle egentlig utvises fra Sverige.

Den svenske avisen Expressen melder at ytterligere én person nå er mistenkt for angrepet. Vedkommende skal ha blitt pågrepet kl. 08.45 søndag morgen.

Minnestund samlet tusenvis

Søndag var det minnestund for de drepte og skadede i angrepet på Sergels torg, rett ved åstedet. Tusenvis av Stockholms innbyggere tok til gatene for å vise samhold og støtte, og det ble avholdt ett minutts stillhet kl. 14.53, nøyaktig to døgn etter angrepet.

Les mer: Her minnes terrorofrene i Stockholm

Drottninggatan er nå åpen igjen etter å ha vært sperret av siden angrepet fredag, men fortsatt er det tydelige spor etter lastebilens ville ferd.

Flere steder henger bøyde lykter som ble brukket løs fra fasadene da bilen raste gjennom gaten.

Publisert:Oppdatert: 09.04.17 kl. 18:17