RAMMET: Stockholms innbyggere har i hele dag lagt ned blomster til minne om ofrene etter terroren i. Nå bekreftes det at en 11-åring er blant de drepte. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Jente (11) blant de drepte i Stockholm

En 11-åring er blant de drepte i lastebilterroren i Stockholm, sier slektninger av jenta til svenske Expressen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Jenta var på vei hjem fra skolen da hun ble påkjørt av lastebilen i terrorangrepet som til nå har krevd fire menneskeliv.

– Vi fikk beskjed i ettermiddag at hun er omkommet, sier en slektning til Expressen.

Politiet bekrefter overfor VG at én av de omkomne er identifisert, og at de pårørende er varslet.

Les øyenvitneskildringen til norske Eva-Lotta: Ble nesten meid ned av lastebilen

Det var fredag ettermiddag at en stjålet lastebil raste ned gågaten Drottninggatan i Stockholm sentrum, og meide ned de gående som var ute og nøt vårdagen. Bilens dødsferd endte i en butikkfasade, der den begynte å brenne.

Siden da har 11-åringens familie og bekjente etterlyst jenta i sosiale medier. Moren snakket ifølge svenske Dagens Nyheter med datteren på telefon rett før angrepet. Da avtalte de at de skulle møtes på T-banen.

Der dukket hun aldri opp.

Utrolig belastende

– Det begynte i går ettermiddag med at hun var savnet, og vi reiste rundt på sykehusene og lette. Senere var politiet i hjemmet og tok DNA-prøver, og så fikk moren hennes vesken som de hadde funnet på åstedet. Da forstod vi at dette nok var ille, sier morens søskenbarn til Expressen.

– Vi fikk beskjed midt på dagen i dag. Det var utrolig belastende at det tok så lang tid.

Øyenvitner har beskrevet gjerningsmannens ville ferd nedover Drottningatan. Veronica Durango (42) rakk såvidt å hoppe unna da bilen kom mot henne.

– Han kjørte på folk som om de var pappfigurer i gaten. Han bare fortsatte ned veien. Jeg er bare kjempeglad for at jeg lever. Hadde jeg ikke hoppet unna, hadde jeg ikke klart meg, sier hun til VG.

Les mer: Skrekkangrep i Stockholm: – Kjørte ned folk som om de var pappfigurer

Benin Al-Najim (26) jobber i sminkeavdelingen i kjøpesenteret Åhlens, som ble truffet av lastebilen. Hun pratet med en kunde da hun hørte smellet.

– Jeg visste ikke om jeg skulle gå ut, for jeg var redd for å bli skutt, eller om jeg skulle bli inne og dø av røyken, sier hun til VG.

Skal ha tilstått

Politiet har foreløpig ikke identifisert gjerningsmannen bak angrepet, men ifølge Aftonbladet er det en 39 år gammel usbekisk mann som er pågrepet.

Politiet har siktet ham for det de kaller en terrorhandling, og han skal ha tilstått ugjerningen.

Les mer: Dette er det vi vet om gjerningsmannen

Ved 17-tiden i dag, lørdag, gikk politiet også til aksjon mot flere adresser i Stockholm, og hentet inn flere personer. De slo blant annet til mot en bil, og mot en leilighet der 39-åringen skal ha oppholdt seg i timene før angrepet.

HENTET: En mann i svarte klær ble i 17-tiden lørdag ført ut av en leilighet og inn i en sivil politibil med sotede bakruter fra en adresse sør i Stockholm. Mannen var ikke påført håndjern da politiet hentet ham. Foto: Helge Mikalsen VG

– Jeg så en mørk fyr med en mørk lue bli knuffet inn i bilen, det var bare én som jeg så. Vi bor i samme oppgang, det har vært helt rolig her – frem til nå, sier en nabo til VG.

Ti mennesker er fortsatt på sykehus etter angrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder