Over 70 døde i togbrann i Pakistan

Statsministeren ber om en umiddelbar gjennomgang av den tragiske ulykken.

Ifølge OneIndia skal en passasjer ha hatt med seg en primus og laget mat på den, før den eksploderte og førte til brann i minst tre at togets vogner.

Dødstallet har steget gjennom natten, og nå er over 70 døde, ifølge myndighetne. Over 40 personer er også skadet etter brannen.

Ifølge lokale medier har flere dødd i et forsøk på å hoppe ut av det brennende toget, skriver BBC.

De skadede fraktes til sykehus i byene rundt Bahawalpur og ellers i Rahim Yar Khan-distriktet, sier helseminister i distriktet Yasmin Rashid til AFP. Hun forteller at bare 18 av kroppen er identifiserbare.

HENTER UT: Redningsmannskap henter ut ofrene fra da passasjertoget tok full fyr torsdag. Foto: STRINGER / EPA

Toget, som skal ha vært et daglig ekspresstog, var på vei fra Karachi til Lahore i Punjab-provinsen i Pakistan. Brannen skal ha startet i nærheten av byen Rahim Yar Khan.

Nå ber statsminister Imran Kahn i Pakistan om at ulykken gjennomgås umiddelbart. Det skriver han på Twitter, mens han samtidig kondolerer til ofrenes familier:

Togulykker er vanlig i Pakistan, der jernbanen gjennom mange tiår har lidd under dårlig vedlikehold som følge av korrupsjon, vanstyre og manglende investeringer, skriver AFP. I juli omkom minst 23 mennesker i en togulykke i samme distrikt.

Ulykkene skjer ofte på ubemannede overganger som ofte også mangler bommer og noen ganger signaler, skriver nyhetsbyrået.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder