OMSTRIDT: Amanda Knox, her hjemme i Seattle under et intervju med VG i fjor. Foto: Thomas Nilsson / VG

Amanda Knox ber venner og fans betale for bryllupet

Drapsfrikjente «Foxy Knoxy» og forloveden får massiv kritikk for å samle inn penger til bryllupsfesten. Selv føler paret seg misforstått.

Knox, som først ble dømt til 26 års fengsel for drapet på venninnen og senere frikjent, har sammen med Christopher Robinson opprettet en ellevill crowdfunding-side på nettet. Der ber de om donasjoner fra folk som ønsker å bidra til at de får «tidenes beste party med familie og venner».

I fjor: VG besøkte «Foxy Knoxy» på hemmelig adresse

På nettsiden er det lagt ut ulike poster, der man kan donere alt fra 25 dollar som minstebeløp og 2000 dollar (om lag 19.000 kroner) på det meste. Pengene skal gå til antrekk, blomster, mat, spesialeffekter og fotografering, for å nevne noe.

«La oss innse det, vi trenger ikke flere ting. Så vær så snill, ingen gaver, og ikke noe press», skriver paret.

Vekker oppsikt

Reaksjonene har ikke uteblitt. En rekke medier har omtalt pengeinnsamlingen, deriblant CNN, People Magazine, New York Daily News og Seattle Times. På Twitter har det den siste uken strømmet på med kommentarer, hvor paret får refs for å profittere på Knox «berømmelse»

Knox tar avstand fra kritikken. I en rekke Twitter-meldinger skriver 32-åringen at «mange idioter hater henne akkurat nå».

«Men mange sender også kjærlighet og støtte», skriver hun og retter kritikk tilbake mot dem hun mener sørger for penger i kassa til tabloidmedier «som skor seg på raseri over ting som ikke betyr noe».

«Bryllupet vårt vil bli vilt og morsomt», forsikrer hun.

Det opplyses på nettsiden om at alle som gir penger, får tilsendt et signert eksemplar av parets egenskrevne diktbok.

(Artikkelen fortsetter under posten)

Knox og Robinson forlovet seg i november i fjor etter tre år som kjærester. Se video fra det særegne frieriet (artikkelen fortsetter under):

Etter at forlovelsen ble kjent, uttalte Knox til VG at hun gleder seg til å begynne bryllupsforberedelsene.

– Vi kan ikke vente til vi kan sette oss sammen og diskutere bryllupsideer, som er minst like ville og morsomme som frieriet, lød det fra den drapsfrikjente kvinnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORLOVEDEN: Amanda Knox og Christopher Robinson tok imot VG på hemmelig adresse i 2018. Foto: Thomas Nilsson / VG

11 år har gått siden 32-åringen og hennes daværende kjæreste ble arrestert og sendt i fengsel for det brutale drapet på sin engelske studentsamboer Meredith Kercher (21) i Italia. Politiet mente Kercher døde var en avansert, dødelig trekantsexlek. Saken fikk enorm oppmerksomhet over hele verden, inkludert i Norge, og Knox fikk kallenavnet «Foxy Knoxy».

Mysteriet Amanda Knox: Stemplet som sexgal morder i åtte år

les også

Her bryter Amanda Knox sammen på TV

Knox, som var 20 år da hun ble pågrepet, var tiltalt i åtte år og tilbrakte fire år bak murene før hun ble frikjent i Italias høyeste rettsinstans. Historien er senere brettet ut i bøker, filmer og TV-dokumentarer.

«Foxy Knoxy»s ekskjæreste: – Som å bli født på ny

I dag jobber Knox som journalist – i likhet med sin kommende ektemann. I oktober i fjor besøkte hun Norge for å snakke om sine erfaringer.

På Crowdfunding-siden er det en nedtelling som viser at det er 218 dager til bryllupet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder