Se dokumentar: Ettbarnspolitikkens ekstreme overgrep

Pluss content

Hjernevasking, familiesplittelse, tvungen bortadopsjon, sosial kontroll, ufrivillige steriliseringer, sene og brutale aborter. Kinas ettbarnspolitikk var mer enn et politisk virkemiddel for å stanse ekstrem befolkningsvekst. En av verdens modigste regissører, Nanfu Wang (34), reiser tilbake til sitt fødeland for å finne ut hva slags ettervirkninger dette sosiale eksperimentet har hatt på sin egen familie og samfunnet rundt dem.

 • VG+

Etter at hun selv har blitt mor, reiser den unge, men mange ganger prisbelønte filmskaperen Nanfu Wang tilbake til Kina, for å finne ut hva som egentlig skjedde under landets forbud om å få flere enn ett barn, som var i effekt fra 1979 til 2015. (Nå kan familier få maksimalt to barn).

Denne skremmende, vonde og utrolige dokumentarfilmen viser et samfunn gjennomsyret av frykt, kontroll og propaganda, og hvor det å få virkeligheten på avstand er eneste måte å forstå omfanget av de statlige overgrepene. «One Child Nation» vant hovedprisen «Grand Jury Prize» på Sundance-festivalen i januar 2019, og har VGTV som medfinansiør. Det er en av de absolutt beste og mest skremmende dokumentarene du vil se i år.

VG har kun rettigheter til å vise «One Child Nation» i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se innholdet hvis du befinner deg i utlandet. Filmen har aldersgrense 12 år.

Flere artikler

 1. Pluss content

  Se våre anbefalte dokumentarer til jul og nyttår

 2. Pluss content

  Strømme-guide: Årets doku-favoritter

 3. Pluss content

  Ni dokumentarer du bør strømme her og nå

 4. Pluss content

  Se dokumentaren «Seahorse»: Freddy skal føde

 5. Pluss content

  Se den prisvinnende dokumentaren «Jawline»: Fansen forguder ham

 6. Pluss content

  Rus, død og illusjoner: Se dokumentaren om «The Amazing Jonathan»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder