UTE: Nielsen (t.v) har tidligere jobbet i administrasjonen til tidligere president George W. Bush. Hun ble aldri sett på som en lojalist til Trump, skriver USA Today. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA

Trumps sikkerhetsminister går av

Kirstjen Nielsen skal ikke ha vært streng nok i innvandringspolitikken for USAs president. Nå føyer hun seg inn i den lange listen som har forlatt eller blitt presset ut av Trump-administrasjonen.

Donald Trump offentliggjorde midnatt, norsk tid, at Kevin McAleenan tar over Nielsens stilling.

Nielsen, den danskættede sikkerhetsministeren, har hatt ansvar for å utføre Trumps kontroversielle grensepolitikk.

les også

Monica Lewinsky etter fremlegging av Mueller-rapporten: «If f***ing only»

Men hun har samtidig hatt et turbulent forhold til Trump, som har følt at hun ikke har gjort nok for å sikre USAs sørlige grense og vært mer aggressiv i å innføre strengere innvandringspolitikk, skriver CNN og USA Today.

«At hun etter sigende må gå av fordi hun ikke er ekstrem nok for Det hvite hus, er dypt alarmerende», skriver lederen for representantenes hus i USA, demokratenes Nancy Pelosi på Twitter.

Skjelt ut av Trump

Under et kabinettmøte i mai i fjor skjelte Trump ut Nielsen for å ikke ha gjort nok for å forhindre ulovlig innvandring til USA, melder CNN.

Nielsen skal ha blitt frustrert over det hun så på som manglende støtte fra andre departementer og økende innblanding fra Trumps støttespillere, skriver nyhetsbyrået AP.

les også

Slik takler han Trump

Pluss content

Hennes avgang kommer på samme tid som et stadig økende tall migranter har satt USAs grensekontroll under kraftig press. Trump har truet med å stenge grensen og kutte nødhjelpen til de mellomamerikanske landene som migrantene i hovedsak flykter fra.

Tross meldinger om interne strider, er Nielsens avskjedsbrev blottet for kritikk av Trump-administrasjonen, melder NTB.

– Jeg er overbevist om at landet vårt er tryggere i dag enn da jeg ble en del av administrasjonen. Vi har tatt store steg for å beskytte amerikanere. Likevel er tiden inne for at jeg skal gå av, skriver Nielsen ifølge ABC News.

les også

Mener Mueller-rapporten kan bli verre for Trump enn først antatt

Nummer 46

Nielsen er den siste personen i en rekke av ministere, kommunikasjonsjefer og rådgivere som enten har blitt tvunget til å gå av, eller sagt opp i protest, under Donald Trumps snart to og et halvt år lange styre.

En oversikt gjort av New York Times viser at 46 personer så langt har gått fra Det Hvite Hus i Trumps presidentperiode.

Det var i et halvtimes møte med Trump at hun ble bedt om å forlate stillingen. Hun har de siste ukene nektet å stenge havnene langs grensen mot Mexico, slik Trump hadde bedt om. Etter møtet leverte hun inn sin oppsigelse.

Max Stier, president for Partnership for Public Service, en organisasjon som spesialiserer seg på temaer som omhandler styring i føderale myndigheter, mener omveltningen i Trumps administrasjon er «uten sidestykke».

– Det har svært store konsekvenser. Når du mister en leder, har det en dominoeffekt gjennom organisasjonen, sier han til New York Times.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder