REDSKAP: I et australsk TV-intervju som ble sendt tidligere i kveld beskylder Hillary Clinton Wikileaks-gründer Julian Assange for å være et redskap for russisk etterretning og Vladimir Putin. Foto: AP
REDSKAP: I et australsk TV-intervju som ble sendt tidligere i kveld beskylder Hillary Clinton Wikileaks-gründer Julian Assange for å være et redskap for russisk etterretning og Vladimir Putin. Foto: AP

Hillary Clinton: Julian Assange hjalp Donald Trump vinne valget

UTENRIKS

Hillary Clinton beskylder Wikileaks-gründer Julian Assange for å ha samarbeidet med Russland for å hjelpe president Donald Trump med å komme til makten, melder nyhetsbyrået AFP.

Publisert: Oppdatert: 16.10.17 19:39

Den tidligere presidentkandidaten mener at Wikileaks bidro til å stjele oppmerksomhet fra opptaket hvor Donald Trump kommer med kvinnefiendtlige uttalelser.

I en video fra 2005 som Washington Post fikk tak i fortalte republikanernes presidentkandidat om et mislykket forsøk på å forføre en dame til TV-kjendisen Billy Bush.

– Jeg prøvde meg på henne, jeg innrømmer det, sa Trump, om en ikke navngitt kvinne.

«Du kan gjøre hva du vil»

– Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nylig så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet.

– Jeg må ta noen mintpastiller i tilfelle jeg begynner å kysse henne. Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner – jeg begynner bare å kysse dem. De er som magneter. Og når du er kjendis kan du gjøre hva du vil med dem, erklærte Trump

– Grip dem i fitta. Du kan gjøre hva som helst, tilføyde han.

Nedsettende om kvinner

I videoen snakket Trump nedlatende om flere kvinner – noe som vakte en storm av kritikk.

Etter skandalevideoen ble det meldt om krisestemning blant republikanerne.

Noen få timer etter at Trump erklærte at han kan gjøre hva han vil med kvinner og slippe unna med det, skal Wikileaks ha publisert mer enn 2000 E-poster som ble stjålet under en hacking av datamaskinen til Clintons kampanjeleder John Podesta.

– Dessverre er Wikileaks praktisk talt blitt et heleid datterselskap til den russiske etterretningstjenesten, bemerker Clinton i et intervju med Australian Broadcasting Corporation.

– Assange er blitt en slags nihilistisk opportunist som kjøpslår med en diktator, sier Hillary Clinton med referanse til Russlands president Vladimir Putin i TV-intervjuet.