SÅRET: Her ligger en israelsk soldat som ble skadet torsdag av det Israel mener er palestinske terrorister. Etter terrorangrepet skal Israel både ha bombet mål på Gaza-stripen og ved Egypt-grensen. Foto: AFP

Egypt: Israelske fly drepte egyptiske grensevakter

Tre egyptiske grensevakter ble drept og to ble såret i et israelsk flyangrep torsdag, opplyser den egyptiske regjeringshæren.

Artikkelen er over åtte år gammel

Grensevaktene ble drept nær Rafah på grensa mellom Egypt og Gazastripen.

- Et israelsk fly forfulgte infiltratører på den andre siden av grensa til de nådde Rafah, og åpnet ild mot dem. Det var flere grensevakter der og de ble truffet, sier en talsmann for den egyptiske regjeringshæren til nyhetsbyrået MENA.

Seks sivile og en soldat ble drept da to israelske busser og en personbil ble angrepet av væpnede menn ved grensa mellom det egyptiske feriestedet Taba og den israelske byen Eilat torsdag. Ytterligere 25 personer ble såret.

Israel hevder angriperne kom fra den palestinske gruppen Folkets motstandskomiteer (PRC) på Gazastripen og at målet deres var å bortføre en israeler.

Sju av angriperne ble drept, blant dem to som sprengte seg i lufta under angrepet mot bussene, opplyser den israelske regjeringshæren.

Ytterligere to angripere skal ha blitt skutt og drept av egyptiske regjeringsstyrker.

- Ni år gammel gutt drept av Israel

Israelske styrker svarte på angrepet med å bombe en bygning i Rafah helt sør på Gazastripen. Seks palestinere ble drept i angrepet, blant dem PRCs øverste kommandant Kamal al-Nairib.

En ni år gammel gutt som bodde i huset ble også drept i det israelske angrepet, opplyser sykehuskilder.

Natt til fredag angrep israelske fly på nytt mål på Gazastripen, denne gangen sikkerhetsinstallasjoner kontrollert av Hamas. En 13 år gammel gutt ble drept og 17 andre ble såret i angrepet, opplyser øyenvitner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder