DREPT: Jamal Khashoggi ble drept 2. oktober i fjor. Foto: Hasan Jamali / AP

Avis: Saudi-kronprins ville bruke «en kule» mot Khashoggi et år før drapet

Dersom den drepte journalisten Jamal Khashoggi ikke sluttet å kritisere Saudi-Arabia, ville landets kronprins bruke «en kule» mot ham, ifølge New York Times.

uvakt@ntb.no

Det skriver New York Times.

Kronprins Mohammed bin Salman skal under en samtale med den saudiarabiske journalisten Turki Aldakhil i 2017 ha sagt at dersom Jamal Khashoggi ikke returnerer til kongeriket eller slutter å kritisere regjeringen i Saudi-Arabia, vil han bruke «en kule mot ham».

Det får avisen opplyst av en rekke amerikanske myndighetspersoner som er en kjent med etterretningsrapport om samtalen.

Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober, for deretter å bli partert. Levningene etter ham er ikke funnet.

Slik skal drapet ha blitt gjennomført, ifølge CNN:

Amerikanske etterretningsanalytikere har konkludert med at det ikke nødvendigvis er sikkert at bin Salman mente utsagnet bokstavelig, men at han etter all sannsynlighet brukte uttrykket som en metafor for å understreke at han hadde en intensjon om å drepe journalisten om han ikke kom tilbake til Saudi-Arabia.

les også

Senator om Khashoggi-drapet: – Kronprinsen er gal og farlig

Den saudiarabiske regjeringen nekter for at kronprinsen har hatt en rolle i drapet. Tidligere denne uken konkluderte FNs spesialrapportør for utenomrettslige likvideringer at drapet på Khashoggi var planlagt og utført av saudiarabiske tjenestemenn.

Aldakhil mener anklagene om at kronprinsen skal ha ønsket å bruke «en kule» på Khashoggi er falske.

TRUSSEL: New York Times får opplyst av flere amerikanske myndighetspersoner som jobber innen etterretning, at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman kom med en trussel rettet mot journalisten Jamal Khashoggi i en samtale i 2017. Foto: AP / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder