SKRED TRAFF LØYPER: Flere personer skal fremdeles være begravet under snøen etter skredet i dag. Foto: Anthony Anex / TT NYHETSBYRÅN

Flere personer tatt av snøskred i Sveits

På vintersportsstedet Crans-Montana i de sveitsiske alper traff et stort snøskred skiløypene tirsdag ettermiddag. Ifølge ordføreren er 10 til 12 personer begravet i massene, og tallet kan også være høyere.

Det skriver den sveitsiske avisen Le Temps.

Også politiet bekrefter at det er mennesker som er rammet, men oppgir ikke noe antall.

I en pressemelding opplyser politiet at fire personer er hentet ut av snømassene, hvorav tilstanden er kritisk for en av dem.

Myndighetene mistenker at det er flere som er tatt, og søket vil fortsette.

Totalt er 244 personer og åtte helikoptre involvert i søket.

Snøskredet er rundt 840 meter langt og ca 100 meter bredt. Det strekker seg 400 meter inn i skiløypene.

– Det er en utrolig mengde snø. Omtrent to meter i høyden og 300 meter bredt, sier en av redningsmannskapene til avisen Le Nouvelliste.

Vintersportsstedet ligger mellom byene Crans og Montana, på cirka 1500 meters høyde, og har til sammen 140 kilometer med skiløyper.

Er du i området? Da vil VG gjerne snakke med deg. Kontakt oss her.

Flere lag med redningsarbeidere er på plass for å finne dem som er begravet i snøen på skistedet Plaine-Morte i de sveitsiske alpene, ifølge lokalt politi.

Skredet skal ha gått klokken 14.15, skriver avisen Blick. Journalisten Laure Lugon Zugravu, fra avisen Le Temps er på stedet og har lagt ut video og bilder fra stedet.

Bildene viser at store snømengder har veltet inn i skiløypene, og at flere personer har begynt å lete i snømassene:

Eilert H. Lund er sammen med familien på vinterferie i Sveits. Han kjørte selv ned løypa som ble rammet av skred, en time før.

– Det var sol, skyfri himmel og vindstille. Det har vært kaldt om morgenen og varmt på ettermiddagene, så snøen er nok blytung, forteller han til VG.

Lund og familien er nå tilbake på hotellet, men ser mange helikoptre med bårer som flyr opp og ned fra fjellet, forteller han.

– Det som er skummelt er jo at ras som regel går i forbindelse med frikjøring, men her har raset gått over skiløypa, sier Lund.

PÅ BAKSIDEN: Bildet er tatt fra isbreen Plaine Morte, og løypen som er rammet går helt til venstre i bildet, og gjennom det lille passet, før den går ned til høyre langs fjellet. - Det er der skredet inntraff, sier Lund, som tok bilde en times tid før skredet gikk. Foto: Eilert H. Lund

Det er uvanlig at skred går over oppkjørte skibakker i Sveits. De fleste som mister livet i skred, har kjørt off-piste.

På Crans-Montanas nettside var risikoen for skred på to på en skala fra én til fem tirsdag, til tross for at mildt vær de siste dagene har ført til at tung snø har begynt å smelte.

I tillegg til redningsmannskaper og politi, er hæren på vei til stedet, skriver Le Temps.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder