Idylliske strender forvandlet til gravplasser

Lik etter lik lå igjen på strendene i Sør-India etter den katastrofale flodbølgen søndag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

DØDE: En mann passerer døde mennesker i et likhus i byen Madras. Foto: AFP

Gråtende slektninger samlet seg på strendene der likene lå strødd utover. Fiskere som nettopp hadde kommet til land med dagens fangst, barn som spilte cricket, kvinner som var kommet for å kjøpe fisk. I løpet av noen sekunder ble de alle skylt vekk av en vegg med vann.

De døde ble båret til sykehuset i sekker, mens andre ble stablet inn i lastebiler. Den verste naturkatastrofen i manns minne har rammet området. Titusener er blitt hjemløse. De som kan, har flyktet til høyere strøk, mens de fattige stimler sammen i bygater fulle av vrakrester.

Fiskerenker

I en fiskelandsby ved Madras hørtes søndag kveld lyden fra jamrende enker. Samtidig streifet blødende geiter målløst omkring blant ødelagte kokospalmer. En sterk stank av fisk, parafin og lik lå over ruinene i landsbyen. Flere hundre fiskere er savnet i delstaten Tamil Nadu og nabodelstaten Andhra Pradesh.

Vannmassene raste innover den sørindiske kysten idet folk spiste frokost, tok seg et morgenbad eller var på stranden for å kjøpe nyfanget fisk.

-Jeg sto ved sjøen da jeg så at havet hevet seg, men jeg brydde meg ikke fordi jeg tenkte at det bare var et uvanlig høyt tidevann, sier den 55 år gamle fiskeren Chepalla.

-Da hørte jeg en nifs lyd som jeg aldri har hørt før. Det var en høy duving etterfulgt av et øredøvende brøl som så ut til å bli stadig sterkere. Jeg sa til alle at de måtte løpe for livet, og jeg begynte å spurte innover mot land, forteller han til nyhetsbyrået Reuters.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder