Skaffer oversikt over nordmenn

(VG Nett) Reisebyråene driver en frenetisk virksomhet for å lokalisere alle de reisende i det herjede området.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Flere charterselskap har turer som går til det populære reisemålet Phuket i Thailand, og det jobbes aktivt med å skaffe en oversikt over alle nordmenn. Det er ikke like lett med et ukjent antall backpakkere i området.

- En av våre kolleger i Thailand forsøker å komme i kontakt med de nordmenn som er i området, sier Mari-Ann Zachrisson til VG Nett. Hun og andre kolleger i Saga jobber med å holde oversikten på de reisende nordmenn i området. Saga har alene rundt 400 nordmenn i Phuket-området.

- Vi samler dem på hotellene, men har ikke kommet i kontakt med alle, sier hun. Personell fra Saga har nådd de fleste som var registrert med et hotell, og ingen skader er foreløpig meldt til reisebyrået. Men det er fremdeles flere som driver med backpakker-reising i området.

- Noen har ringt inn til oss, så vi har fått registrert dem hos vår kontakt i Thailand, sier Zachrisson.

Vanskelig

Hos Ving reiser jobbes det like hardt med å danne seg et bilde av situasjonen. - Det er relativt vanskelig med kommunikasjonen, sier Christian Grønlim salgsdirektør i MyTravel til VG Nett. Ving har omtrent 300 reisende i området. Heller ikke de har en fullstendig oversikt over situasjonen, men heller ingen melding om skadede eller drepte.

I Star Tour er det også dannet en oversikt over norske reisende i området. - Vi har om lag 460 nordmenn på pakketur og 85 personer som bare har bestilt flyreise fra oss. Så langt vi har fått beskjed om er ingen alvorlig skadet etter bølgene, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til NTB.

Unge reisende

Et av de største firmaene for ungdomsreiser, Kilroy Travels, fører ingen oversikt over hvor mange de har i området. - Vi har ingen oversikt over dette, siden vi selger reiser for flyselskaper, sier daglig leder Rune Feltman til VG Nett. Han sier at Kilroys reisende sjeldent tar kontakt med dem på reise, men beveger seg meget fritt. - Og Phuket er primært et chartersted, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder