REDDET: Denne mannen fra Sverige er en av utallige som ble rammet av flodbølgen. Bildet er tatt på sykehuset Vachira i Phuket. Foto: REUTERS

- Åtte nordmenn har mistet livet

(VG Nett) Åtte nordmenn skal være omkommet i flodbølgene i Sørøst-Asia.

  • Bodil Fagerheim
  • Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

UD har fått meldinger om fem omkomne fra familie og venner. Norske myndigheter kan ikke offisielt bekrefte tallene. To av de omkomne befant seg på Sri Lanka, resten i Thailand.

UD vil ikke gi en næmere beskrivelse på hvor disse oppholdt seg, men fra før er det er det bekreftet at to nordmenn er omkommet.

De som driver den norske restauranten 2Vikings i Phuket, et samlested for nordmenn i området, skal derimot ha fått beskjed av representanter fra den norske ambassaden i Bangkok at seks nordmenn skal ha omkommet i Phuket og på Phi Phi-øyene i Thailand.

Dermed kan åtte nordmenn ha omkommet.

Fra før er det bekreftet at en nordmann omkom i Phuket i Thailand, mens NTB melder at også den norsk-tamilske Philominammah George er funnet omkommet i Asia. Den 62 år gamle kvinnen var på juleferie i Sri Lanka. Hun var norsk statsborger.

Den norske ambassaden i Bangkok sier til VG at så mange som 100 nordmenn er savnet, men UD vil ikke bekrefte dette i mandag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder