Migranter stormet grensesperringen mellom USA og Mexico

Hundrevis av migranter fra den såkalte karavanen brøt seg gjennom politisperringer ved grensen mellom USA og Mexico. Nå bruker amerikanerne tåregass for å stoppe folkemengden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Migrantene forsøkte å komme seg fram til grensen, går det fram av meldinger fra stedet søndag.

Nyhetsbyrået AP skriver at USA har brukt tåregass mot migrantene, etter at de prøvde å storme grensen. Bildene fra stedet viser flere barn i kaoset.

Minst 5.000 migranter er samlet i den meksikanske grensebyen Tijuana. De har gått i såkalte karavane gjennom Mexico. De fleste av dem flykter fra fattigdom og gjengvold i El Salvador, Guatemala og Honduras.

les også

Marjory (19) drept av kriminelle gjenger i voldsherjede Honduras

VG med migrant-karavanen i Mexico: – Vi er ikke redde for Trump

Bruker soldater

Rett på den andre siden av grensen ligger et kjøpesenter, og på amerikansk side av grensen har blitt publikum til de dramatiske scenene, skriver AP.

USAs president Donald Trump har omtalt situasjonen som en «invasjon» og sendt 5.800 soldater til grensen. På Twitter videreformidler han meldingen han har fått fra general Anthony Tata, som sier at presidenten har sørget for å styrke grensekontrollen i sør.

Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Den siste rekken av meksikanske politistyrker ga fort opp å gjøre motstand da folkemassen beveget seg mot grensen til USA, skriver AP.

USA har valgt å stenge grensestasjoner i området for trafikk, melder Reuters.

Lang marsj

På det meste var det 7000 mennesker som vandret, haiket og brukt andre kreative transportmåter gjennom Sentral-Amerika på ferden mot USA.

les også

Terror før valget

Mange har gitt opp, og hvor mange som er igjen, er vanskelig å si. De er spredt over flere kilometer og i små grupper, men de har etter hvert samlet seg i områdene rundt Tijuana, rett sør for den amerikanske grensen.

Drømmer om USA etter seks ukers ferd: – Vi hoppet på et tog i fart med 1-åringen i armene

Ordføreren i Tijuana, en by med 1,6 millioner mennesker, ba FN om hjelp da de erklærte humanitær krise i byen etter at migrantene ankom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder