Eksplosjon i Texas: Avviser sammenheng med pakkebomber

Politiet slo full alarm da en mann i 30-årene ble skadet i en eksplosjon i byen Austin, men avviste senere at det var nok en pakkebombe.

Lokale myndigheter bekreftet natt til onsdag norsk tid at mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadet. Det var lenge uklart om eksplosjonen hadde sammenheng med de fem eksplosjonene som har rammet delstaten siden starten av mars, men en drøy time senere avviser politiet dette.

De sier at de tror dette er en isolert hendelse, og at den ikke kan knyttes til de tidligere pakkebombene.

Årsaken til at alarmen gikk, er at til sammen to personer er drept og fire alvorlig skadet i fem eksplosjoner den siste måneden. Politiet var tirsdag klare på at de mener det er en sammenheng, og advarte mot at det muligens er en «seriebomber» på ferde i den amerikanske delstaten.

les også

Trump om pakkebombene i Austin: - Syke folk står bak

– Vi tror at alle disse hendelsene kan knyttes sammen. Det sier vi på bakgrunn av spesifikasjonene til disse innretningene, sa fungerende politisjef i Austin, Brian Manley på en pressekonferanse.

les også

Austin-innbygger til VG: – Jeg passer ekstra nøye på hvem som er avsender

Her er en oversikt over de fem eksplosjonene:

  • Den første pakkebomben gikk av 2. mars. Anthony Stephan House (39) ble drept da han åpnet en pakke som var levert på døren sin i Austin.
  • To andre pakkebomber gikk av i samme by 12. mars. Den første drepte Draylen Mason (17), mens Esperanza Herrera (17) ble kritisk skadet i den andre eksplosjonen. Sistnevnte var på besøk hos moren, der pakken ble levert på døren.
  • To menn i starten av 20-årene ble alvorlig skadet da en fjerne eksplosjon gikk av sørvest i Austin 18. mars. Eksplosjonen ble trigget av en snubletråd utendørs, og skilte seg sånn sett ut fra de tre andre.
  • En ansatt ble lettere skadet da en pakke eksploderte på et samlebånd i et FedEx-postmottak i Schertz like ved San Antonio 20. mars. Politiet fant også en pakke nummer to som var sendt fra samme person. Denne eksploderte ikke, og undersøkes nå av FBI.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder