Dette vet vi om terrorangrepet i New York

New York har på nytt blitt rammet av et terrorangrep. Dette vet vi om angrepet så langt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Totalt åtte personer ble drept og minst elleve skadet da en mann (29) kjørte langs et sykkelfelt i nærheten av West Side Highway og Chambers Street i TriBeCa-strøket sør på Manhattan i New York.

Angrepet skjedde klokken 15.05 lokal tid tirsdag, som tilsvarer 20.05 norsk tid tirsdag kveld.

Dette er ruten angriperen kjørte:

Foto: Tom Byermoen

Var du i nærheten? Ta kontakt med VGs journalister her eller på 2200.

Dette vet vi om terroren

• Gjerningsmannen kjørte en stor pickup inn i sykkelfeltet i et havneområde langs Hudson River i New York klokken 15.05 lokal tid. Han fortsatte å gjøre nedover West Street, der han drepte 8 og såret 11 på veien.

Argentiske venner på jubileumsreise: Fem av dem drept i New York.

•Den 29 år gamle gjerningsmannen kjørte inn i en skolebuss ved Stuyvesant High School , før han forlot bilen med to våpenlignende gjenstander. En paintballpistol og en softgun ble senere funnet ved åstedet.

Les mer: Dette vet vi om gjerningsmannen

• Mannen ble skutt i magen av en politibetjent nær åstedet, før han ble pågrepet og brakt til sykehus.

• Politiet har ikke gått ut med navnet på gjerningsmannen, men flere amerikanske medier har utpekt ham som 29 år gamle Sayfullo Saipov.

• Angrepet etterforskes som terror. Vitner skal ha sagt til politiet at den 29 år gamle sjåføren ropte «Allahu Akbar» i løpet av angrepet.

• Elleve personer er sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Det kan være ytterligere personer som er skadet, men som har forlatt åstedet på egen hånd.

• Argentinske myndigheter bekrefter at fem argentinere som var i New York for å feire at det var 30 år siden de gikk ut av en skole i byen er blant de drepte. Belgiske myndigheter bekrefter en belgisk statsborger også er blant de drepte, og at ytterligere tre er blant de skadede.

• Utenrikstjenesten har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere skal være rammet.

• USAs president Donald Trump har gitt en uttalelse via Twitter, hvor han sier at det ser ut til å være et angrep som er utført av en «syk og sinnsforvirret person».

ÅSTEDET: Krimteknikere fra politiet var tirsdag kveld lokal tid på åstedet. Foto: Thomas Nilsson, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder