HER SMILER CHARLES: Prins Charles er sammen med sønnene Harry (til venstre) og William på sin årlige vinterferie. Her er de tre samlet på en fotoseanse i Monibel, like ved kjente Klosters i Sveits. Foto: AP/Arno Balzarini

Dette hater Charles

(VG Nett) -Jeg hater å gjøre dette, mumlet prins Charles da han smilende stilte opp for pressen.

Andreas Graven
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL
Det britiske kongehusetHomepage

Mikrofoner og kameraer ble rettet mot prins Charles med spørsmål om det forestående giftemålet med Camilla Parker Bowles.

-Jeg er glad dere har hørt om det, sa prinsen til bryllupsspørsmålet. Deretter bøyde han seg ned og mumlet:

-Bloody people. Jeg holder dem ikke ut.

VIDEO: Se og hør Charles' mumling her!
Charles er for tiden sammen med sønnene Harry og William på skiferie i sveitsiske Monibel, i nærheten av Klosters. Her slapper de av med skikjøring i fjellene. Den tilkommende kone er hjemme. Hun kan ikke kjøre slalåm. Til gjengjeld er prins Williams venninne ikke langt unna.

Kongeblå

På fotoseansen torsdag, der Charles gikk i baret igjen, stilte Storbritannias kommende regent i kongeblå skidress, mens sønnene var noe mer moderne i snittet.

-Jeg hater å gjøre dette, mumlet prins Charles til sønnene mens kameraene gikk varme og mikrofonene var slått på.

Pressesekretæren til Charles bekreftet senere overfor BBC News at prinsen ikke hadde sett fram til fotoseansen, men avviser at han har forakt for media.

Prinsens presseskretær Paddy Harverson sier til BBC at prinsen kan ha reagert negativt på paparazzi-bilder som onsdag ble tatt av prins Williams universitetsvenninne Kate Middleton sammen med de tre kongelige.

Gifter seg 8. april

Om en drøy uke gifter prins Charles seg med Camilla Parker Bowles. Det skal skje i form av en privat seremoni i Windsor Guildhall 8. april - uten dronning Elizabeth til stede.

Seremonien vil bli etterfulgt av en kirkelig velsignelse i St. George-kapellet på Windsor slott.

Prins Charles har fått mye kritikk etter at han og Camilla Parker Bowles annonserte sin forlovelse 10. februar. I alt ble 11 juridiske klager levert inn, men alle ble avvist av den øverste dommerfullmektigen i England og Wales.

Beviset på at de kongelige britene ikke er uten humor, kom William med etter et bryllupsspørsmål:

-Dere gikk glipp av det. Det var festlig, sa William og lot som om det kommende bryllupet var overstått.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder