DIREKTE KOMMUNIKASJON: President Donald Trump har ingen planer om å legge ned Twitter-kontoen. Foto: AP

Trump nekter å la seg kneble på Twitter

NEW YORK (VG) Venner og nære rådgivere har bønnfalt
president Donald Trump om å roe ned aktiviteten i sosiale medier, men Trump har ingen planer om å følge rådene.

  • Erlend Skevik

Artikkelen er over tre år gammel

Presidenten har erklært krig mot flere av de store mediene i USA, og bruker i stedet sosiale medier, først og fremst Twitter, til å få sitt budskap ut til verden.

Daglig skaper Trumps Twitter-tirader store overskrifter, og etter at han i pinsehelgen brukte nettsamfunnet til å refse sitt eget justisdepartement for arbeidet med det omstridte innreiseforbudet, blir han nå rådet til å dempe aktiviteten.

Skaper problemer

Ektemannen til Trumps nære rådgiver, Kelyanne Conway, er blant dem som mener Trump er iferd med å skape problemer for seg selv med sin egen tvitring.

– Trumps tvitring mot justisdepartementet får kanskje noen folk til å føle seg bedre, men det vil ikke bidra til å overbevise flertallet i høyesterett, påpeker George Conway.

Flere falske nyheter: Trump-rådgiver omtalte «massakre» som aldri har funnet sted

Også jusprofessor Josh Blackman ved South Texas College mener Trumps Twitter-aktivitet skader ham selv.

– Det er en grunn til at advokater generelt ber sine klienter om å være tause mens sakene deres er til behandling, sier Blackman til New York Times.

Angriper «falske medier»

Men presidenten har ingen planer om å legge ned Twitter-kontoen. I flere meldinger tirsdag gjør han det klart at han vil fortsette å kommunisere direkte med det amerikanske folk. Samtidig slår han fast at han aldri ville ha vunnet presidentvalget, dersom han skulle stolt på «falske medier».

– De falske mediene forsøker hardt å få meg til å ikke bruke sosiale medier. De hater at jeg kan få ut et ærlig og ufiltrert budskap, skriver han i en annen melding.

Effektivt verktøy

Presidentens Twitter-bruk ble også tema under pressetalsmann Sean Spicers møte med journalistene i Det hvite hus tirsdag ettermiddag. Der benektet Spicer at alt bråket rundt Twitter-meldingene bidrar til å skade presidenten.

– Presidenten er en svært effektiv kommunikator, og sosiale medier gir han mulighet til å snakke direkte til millioner av mennesker. Det er et meget effektivt verktøy, sa Spicer.

Les også: Staben forer Trump med falske nyheter

– Det er de samme folkene som kritiserer han nå, som kritiserte bruken av sosiale medier under valgkampen, og det fungerte jo ganske bra for ham.

På spørsmål om Trumps Twitter-meldinger er å betrakte som offisielle uttalelser fra Det hvite hus, svarte Spicer:

– Han er president i USA, og meldingene er offisielle uttalelser fra presidenten i USA.

Les også

Mer om

  1. USA

Flere artikler

  1. Trump nekter å la seg kneble på Twitter

  2. Juseksperter råder Trump til å droppe tvitringen

  3. Pluss content

    Ekteskapet «hele» USA snakker om

  4. Avis: Tidligere Trump-rådgiver krever ny rettssak

  5. Trump forsvarer egen Twitter-bruk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder