FLERE SÅRET: Politiet opplyser at en rekke personer skal være såret i angrepet som fant sted i den nordtyske byen Hamburg fredag. Foto: Paul Weidenbaum AFP

Én drept etter knivangrep på supermarked i Hamburg

En person er drept og seks såret i et knivangrep i Hamburg. En person er pågrepet, ifølge tyske medier.

Hilde Sandvær
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

En person er død og seks er såret etter at en mann gikk til angrep med en kniv på et supermarked i Hamburg. Politiet har arrestert en mistenkt, opplyser politiet ifølge tyske medier.

Politiet fikk melding om hendelsen 15:11 og rykket ut med både politi og anti-terror beredskap. På dette tidspunktet løper mannen inn i et Edeka supermarket og gikk løs på kundene med kniv, skriver den tyske avisen Bild.

En 52 år gammel tysk mann ble drept i angrepet, opplyser politiet ifølge tyske Deutche Welle. Samtidig er en 50 år gammel kvinne og fire menn i alderen 64, 57, 56 og 19 skadet i knivangrepet.

Avisen skriver at tilskuere klarte å holde angriperen til politiet ankom. Blant annet skal også en 35 år gammel mann ha blitt skadet da han taklet angriperen, opplyser politiet.

Politiet har identifisert angriperen som en 26 år gammel mann, født i De forente arabiske emirater, mens hans statsborgerskap er fortsatt uklart.

Motivet for hendelsen skal ifølge avisen fortsatt være ukjent for politiet.

ETTERFORSKER: Politiets etterforskere arbeider på stedet etter et knivangrep i Hamburg fredag kveld. Foto: REUTERS/Morris Mac Matzen

Det ble tidligere meldt at det var snakk om at angriperen brukte en machete, men ifølge en talsmann for politiet er det snakk om en kjøkkenkniv, ifølge den tyske avisen Deutche Welle.

Politiet fikk kontroll på mannen etter 30 minutter, og bildene viser at han da var blodig.

– Vi har ingen klar informasjon om motivet eller hvor mange som er såret, skriver politiet på Twitter.

Ifølge Bild skal gjerningsmannen ha ropt «Allahu Akabar» inne på supermarkedet, men dette har ikke blitt bekreftet av noen offisielle kilder. Politiet har ifølge Reuters sagt at mannen plutselig begynte å angripe folk, uten noen indikasjon på politisk eller religiøst motiv.

Tidligere ble det opplyst at politiet lette etter enda en mann, blant annet med politihelikopter, men dette har blitt avkreftet av politiet.

– Det er definitivt en enslig angriper. De første meldingene om et mulig ran har fortsatt ikke blitt bekreftet, skriver politiet på Twitter.

Politiet har advart folk om å holde seg unna området.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder