DØDSULYKKE: En 27 år gammel mann omkom på el-sparkesykkel i Helsingborg i natt, etter å ha kollidert med en bil. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Sverige: Mann (27) omkom i ulykke med el-sparkesykkel

Nå legges det begrensninger på bruken av sparkesyklene i Helsingborg.

En 27 år gammel mann, som kjørte en el-sparkesykkel, omkom natt til fredag etter å ha kollidert med en bil i sentrum av Helsingborg sent torsdag kveld. Nå legges det begrensninger på bruken av det populære fremkomstmiddelet i den svenske byen, skriver SVT.

Ifølge Oscar Grönvall, trafikksjef i statsbyggsforvaltningen, kommer selskapene som leier ut sparkesyklene begrense muligheten for å anvende el-syklene på kveldstid.

les også

To menn i retten etter sparkesykkel-vold i Oslo

– Det er veldig tragisk det som har skjedd, sier han til SVT.

På spørsmål fra den svenske kanalen på hvorfor man tar dette skrittet, svarer Grönvall:

– For at de ikke skal brukes feilaktig, som for eksempel i berusete sammenhenger. Vi kan derimot ikke si at det var tilfellet under nattens hendelse, sier han til SVT.

Den omkomne mannen brukte en sparkesykkel av merket Voi. PR-sjef i selskapet, Kristina Nilsson, bekrefter dette overfor Helsingborg Tidende.

– Det er helt forferdelig. Våre tanker går til de pårørende, sier hun til avisen.

Også her hjemme har debatten gått om sikkerheten rundt bruken av sparkesyklene. Frp Oslos førstekandidat, Aina Stenersen, foreslo en debatt om et forbud mot el-sparkesyklene i hovedstaden tidligere i vår.

les også

Opprørt over at blinde blir påkjørt av sparkesykler

– Det er jeg som har tatt initiativet til dette. Jeg går mye i sentrum i Oslo og jeg er veldig skeptisk til de elektriske sparkesyklene. Jeg opplever det litt utrygt. De er veldig stillegående, vi hører ikke at de kommer og det er lett å bli påkjørt. Vi vet at det har vært mange nestenulykker allerede, sa Aina Stenersen til VG.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) avviste imidlertid partikollegaens forslag om forbud mot kjøretøyene.

– Det skjer ulykker på sykkel også, men vi kan ikke forby folk som sykler av den grunn, sa Dale til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder