KJØRTE I TI TIMER: Politiet i El Paso har gitt ut dette bildet fra et overvåkningskamera som viser skytteren - iført hørselvern - i aksjon lørdag. Foto: COURTESY OF KTSM 9 / KTSM 9 news Channel

El Paso-drapsmann: – Stoppet på Walmart fordi han var sulten

Kjøpesenteret hvor 22 ble drept i El Paso lørdag, skal ha blitt helt tilfeldig valgt av drapsmannen. Han skal ha gått inn der fordi han var sulten, etter å ha kjørt i over ti timer, forteller politiet.

21 år gamle Patrick Crusius er mistenkt for å ha brutalt skutt ned og drept 22 mennesker på kjøpesenteret sist lørdag. Nå har politiet i byen gått ut med nye opplysninger om foranledningen til nedslaktingen av tilfeldige handlende.

TRAGEDIE I TEXAS: Blomster og hvite kors som siste hilsen utenfor Walmart-kjøpesenteret i El Paso, Texas. Foto: MARK RALSTON / Reuters/AFP

les også

Angrepet i El Paso: Brukte seg selv som skjold for å redde sønnen

Kjørte seg vill

Ifølge flere amerikanske medier skal 21-åringen ha kjørt seg vill i El Paso by, og endte opp på Walmart for å få seg noe mat. Mannen hadde da vært på reise i ti til elleve timer – fra sitt hjem i Allen, Texas, som han forlot lørdag morgen.

Les også: Kan få dødsstraff

Politisjef i El Paso, Greg Allen, kunne fortelle reportere dette om drapsmannens bevegelser før terrorhandlingen:

– Så snart han kom hit, kjørte han seg bort i nabolaget. Etter det fant han fram til Walmart fordi han fant ut at han var sulten. Det er omtrent det jeg kan si uten å gå for mye i detaljer, sa Allen.

Spiste – og skjøt

Han vil ikke svare klart på om Walmart-kjøpesenteret var målet for terroraksjonen. Han sier at politiet tror 21-åringen spiste før han tok fram sitt AK47 Kalasjnikov automatgevær og begynte å skyte.

Alle de drepte er identifisert. Åtte av de drepte i den antatt rasistisk motiverte drapshandlingen var meksikanere, ifølge meksikanske offisielle kilder. De øvrige var 13 amerikanere og en tysk statsborger.

Ifølge New York Post skal den pågrepne være pratsom overfor etterforskerne, og skal vise lite anger overfor den grusomme handlingen han sto bak.

Skjøt ni på 30 sekunder

Antallet drepte i de to masseskytingene i USA i helgen, kom mandag opp i 31. Drapsmannen som plutselig åpnet ild utenfor en bar i Dayton, Ohio, skal ha hatt psykiske problemer i forkant, ifølge Today. Com.

Mannen rakk å drepe ni personer før han selv ble skutt og drept av en politimann.

TRAGEDIE OHIO: Blomsterhav utenfor baren hvor ni personer ble drept i helgen. Foto: John Minchillo / TT NYHETSBYRÅN

les også

Demokratenes presidentkandidater kobler Trumps retorikk til angrepene

En tidligere kjæreste av drapsmannen Connor Betts (24) forteller til nettstedet at hun var sammen med ham i noen måneder. De traff hverandre fordi begge strevet med psykisk sykdom, forteller hun. Hun skal ha fått bange anelser om ham da han viste henne video av en masseskyting på deres første stevnemøte.

Hun mener at drapene ikke handler om rasisme eller hat:

– Det handler ikke om rase eller religion, ikke noe av det. Dette var en mann som var syk og ikke fikk den hjelpen han trengte, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder