UTESTENGT: Rudy Giuliani. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA

Medier: Trump-advokat ble sensurert av Twitter på grunn av feilinformasjon

Rudy Giuliani ble midlertidig utestengt fra Twitter for å ha spredd feilinformasjon om coronaviruset, ifølge flere amerikanske medier.

 • Lone Lohne

Artikkelen er over 66 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Fredag tvitret presidentens advokat direktesitater fra Charlie Kirk, en dedikert Trump-supporter. Meldingen ble slettet og profilen midlertidig utestengt. Det skriver Mediaite.

Giuliani skal også ha kommet med falske anklager mot Michigan-guvernør Gretchen Whitmer, som har vært en tydelig Trump-kritiker under virusutbruddet.

En av påstandene som ble lagt frem som et faktum, var at hydroxyklorokin beviselig er 100 prosent effektiv som behandling mot covid-19. Dette stemmer ikke, til tross for at Trump selv har uttrykt entusiasme for legemiddelet.

Hydroxyklorokin er en eldre malariamedisin og brukes i dag mot revmatisme, systemisk lupus og Sjøgrens syndrom. Legemiddelet er for øvrig det første som blir testet i en global coronastudie som starter i Norge.

Både Giuliani og Kirks profiler ble midlertidig stengt på grunn av feilinformasjon knyttet til coronaviruset, bekrefter en talsperson for Twitter til blant andre Fox News.

VGs symptomtest: Sjekk deg selv

STØTTESPILLER: Rudy Giuliani er en av president Donald Trumps ivrigste støttespillere. Foto: PETER FOLEY / EPA

Les også

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Trump
 3. USA
 4. Twitter
 5. Fox News

Flere artikler

 1. Trump raste mot journalist under pressekonferanse om coronaviruset

 2. Tidligere FBI-direktør Comey ut mot Trumps coronaledelse

 3. Trumps smitteekspert: – Jeg kan ikke hoppe foran mikrofonen og dytte ham ned

 4. USA-ekspert om Trump-benådninger: – Sender et krystallklart signal

 5. «Fake news» om coronaviruset florerer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder