FENGSLET: En mann i 50-årene er siktet for å ha drept den norske kvinnen i Stockholm. Foto: Karin Wesslén/TT NYHETSBYRÅN/privat

Norsk kvinne funnet død i Stockholm – direktør drapssiktet

STOCKHOLM (VG) En svensk direktør er siktet for drap etter at en norsk kvinne i 40-årene ble funnet i død på Södermalm onsdag. Han er varetektsfengslet i to uker.

Politiet har iverksatt drapsetterforskning, og en mann i 50-årene er pågrepet. Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for drap.

Den døde kvinnen er ifølge VG opplysninger i slutten av 40-årene.

– Jeg kan bekrefte at hun er norsk statsborger, sier politiadvokat Maximillian Berg Molin til VG.

Det er omstendigheter på åstedet som gjør at politiet mener det er snakk om et drap. Den siktede mannen ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i to uker.

Mannen møtte i Stockholm tingrett i grå dressjakke over hvit genser. Han hadde noe som lignet på gips eller bandasje på venstre hånd og så sliten ut. Han nektet for at han hadde noe med saken å gjøre.

Påtaleleder Christina Voigt ønsket ikke å kommentere saken etter at fengslingmøtet var ferdig.

Mannens forsvarer Patric Lindblom sier han heller ikke ønsker å kommentere saken, og vil heller ikke kommentere siktedes skader.

MISTENKER DRAP: Politiet mistenker at den norske kvinnen ble drept av en svensk direktør. Foto: Karin Wesslén/TT

– Tok to timer før politiet kom

Det var onsdag klokken 12.57 at politiet ble varslet om hendelsen på en adresse på Södermalm. i Stockholm.

Til Aftonbladet forteller en svensk kvinne som bor på den andre siden av gaten at hun ringte politiet etter å ha hørt panikkartede skrik onsdag.

– Det kom forferdelige panikkartede skrik fra bakgården og jeg gikk ut på balkongen. Jeg har aldri hørt så fæle skrik før, det hørtes virkelig ut som dødsangst, sier 28-åringen som avisen navngir som Ida.

Like etterpå så hun en gjenstand som hun instinktivt tenkte at var en kniv som fløy ut fra leiligheten med stor kraft før den landet i bakgården.

Hun forteller videre at hun umiddelbart ringte politiet som sa at de skulle sende en patrulje.

Det tok imidlertid tid før politiet kom, over to timer ifølge 28-åringen. Senere leste hun på politiet hjemmesider at en kvinne var mistenkt drept på Södermalm.

– Jeg koblet umiddelbart hendelsene sammen, sier hun.

Politiet har nå anmeldt seg selv, og hendelsen etterforskes av avdelingen för särskilda utredningar, svenskenes svar på Spesialenheten for politisaker.

ETTERLYSNING: Med denne lappen som henger i nabooppgangen på Södermalm ber politiet vitner om å melde seg. Foto: SOFIE FRASER

Direktør pågrepet

Den pågrepne er en mann i 50-årene. Han er administrerende direktør i et selskap som omsetter for flere hundre millioner svenske kroner årlig. Selv tjente han 2,5 millioner i 2018.

Den aktuelle leiligheten ligger på Södermalm sentralt i den svenske hovedstaden. Både avdøde og siktede er registrert som bosatte på adressen.

Avisen Expressen skriver at mannen var blodig da han ble pågrepet.

Ifølge svensk politi er de pårørende varslet.

Den døde kvinnen er i slutten av 40-årene og har vært bosatt utenfor Norge siden begynnelsen av 90-tallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder