DREPT: Kim Jong-uns (til venstre) halvbror Kim Jong-nam (til høyre) ble drept på en flyplass i Malaysia denne uken. FOTO: AP Photos/Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi, File

The Guardian: Drapsmistenkt hevder hun trodde de var med i realityshow

En av kvinnene som er mistenkt for drapet på Kim Jong-uns halvbror, hevder de ble betalt av det de trodde var et tv-show da de sprayet ham i ansiktet med en dødelig væske.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det skriver The Guardian.

De to kvinnene er mistenkt for drapet på Kim Jong-uns halvbror. Natt til lørdag kom nyheten om at en fjerde person, Ri Jong-chol (46), er pågrepet for drapet. Fra før av var tre personer pågrepet: De to indonesiske kvinnene Doan Thi Huong (28) og Siti Aishah (25), i tillegg til en mann fra Malaysia, som skal være kjæresten til en av de indonesiske kvinnene.

Den indonesiske politisjefen, Tito Karanavian, opplyste ovenfor indonesiske reportere at de to kvinnene har forklart at de ble betalt for å være med i et tv-show som gikk ut på å få menn til å lukke øynene mens de sprayet dem i ansiktet, skriver avisen.

DRAPSMISTENKT: Dette overvåkningsbildet fra Star TV viser den drapsmistenkte kvinnen på flyplassen i Kuala Lumpur der Kim Jong-nam ble drept. FOTO: Star TV via AP

Forskjellige forklaringer

Ifølge Karanavian forklarte de to kvinnene at de utførte oppdraget tre eller fire ganger før det siste ofret, Kim Jong-nam, ble sprayet med det som viste seg å være en dødelig væske.

Ifølge Independent hevder kvinnene at de var lurt til å tro at de var med i et humorshow kalt «Bare på tull». Kvinnene var ikke klar over at oppdragsgiveren var det de nå hevder å være utenlandske agenter.

Les også: Kim tester Trump

Slektninger av den ene drapsmistenkte kvinnen, Siti Ayisha (25) har forklart til indonesisk politi at hun hadde blitt leid inn til en innspilling av en kort komediefilm i Kina. Andre familiemedlemmer igjen sier Ayisha hadde dratt til Malaysia sammen med sin ektemann og deres unge sønn for å finne arbeid.

Aisyah mor, Benah, hevder datterens uskyld, og forsvarer det med hun bare er en landsens jente og at det var «umulig» at hennes datter var en leiemorder, skriver Sydney Morning Herald.

Motsetter seg obduksjon

En malaysisk tjenestemann sier det må utføres nok en obduksjon av broren til Nord-Koreas diktator, for resultatet av den første obduksjonen ga ikke et fullstendig svar. Den andre obduksjonen finner sted lørdag.

VG-kommentar: Bursdagen til en diktator i Nord-Korea: Mye Kim, lite kos

Etter den første obduksjonen sa Nord-Koreas ambassadør til Malaysia, Kang Chol, at landet ikke vil godta resultatet av obduksjonen som malaysiske myndigheter har utført.

– Malaysia har utført en obduksjon uten vår tillatelse eller tilstedeværelse. Vi vil avvise enhver rapport de kommer med, fortalte ambassadøren til journalister som hadde samlet seg utenfor likhuset der den drepte ligger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder